Kőrözött vs. Kőrözött

medvehagymás kőrözöttEgy házibuli keretében egy rögtönzött kőrözöttversenyt hirdettünk, amelynek keretében kétféle kőrözöttről kellett eldönteni bekötött szemmel, hogy melyik a jobb a kettő közül.

Az egyiket Sous Chef készítette:

250 gr túró
200 ml tejföl
½ fej vöröshagyma
fűszerpaprika édes nemes és csípős
őrölt kömény

A túrót a tejföllel összekeverjük, és villával alaposan összetörjük. A vöröshagymát apró lyukú sajtreszelőn belereszeljük a keverékbe, ízesítjük és fél napig hűtőben állni hagyjuk.

Ez nem volt bonyolult.

Lássuk Commis de Cuisine receptjét:

“Mivel kedvelem a juhtúrót, ezért mindig úgy készítem eme finom kis szendvicskrémet, hogy 1 adag tehéntúróhoz 1/2 adag juhtúrót vásárolok. (nálam ez általában 25 dkg tehén- és 12 dkg juhtúrót jelent). Tehát. a két túró egy tálban, hozzá még tejföl, vaj, kevés só (mert a juhtúró elég sós), bors, pirospaprika (ebből több, ízlés szerint, én kevésbé pirosan szeretem), metélőhagyma, nagyon apróra vágott lilahagyma és fokhagyma (nálam ebből az átlagnál több, mert nagyon szeretem). A kapott egyveleget jól elkeverem, legtöbbször gépi segítséggel, így sokkal homogénebb lesz.

Kőrözött

Ezután legalább egy éjszakás hűtőbeli pihentetés és érlelődés ajánlott.

ISTENI!!! Főleg friss paradicsommal és paprikával.”

A versenyt végül…senki sem nyerte, mert bár Commis de Cuisine elhúzott, Sous Chef hamar feljött, és átvette a vezetést, végül pedig egy igazságos döntetlen született, így bátran kijelenthetjük, hogy a kőrözött nem csak egyféleképpen jó.

És vajon, te hogy csinálod?

Tags: , , , , ,