Hazai: Gelej Sajt

gelejsajt1

Először is Gelej egy kis falu Borsodban, ahol Der Chef sokat vakációzott gyermekkorában, így volt ideje és lehetősége belekóstolni az igazi vidéki ízekbe. Mondhatni azóta sem ettem olyan vajas kenyeret paprikával, vagy ugye a csirkepaprikás sem mirelit csirkéből készül.

gelejsajt2

Na de a sajt. Gyermekfejjel nem tudtam hova rakni ezt az enyhén sós sajtot, csak ízlett a maga sós jellegével, majd eltelt vagy tíz év, ami alatt nem is kóstoltam, majd megint előkerültek a termékek, és újból – de már felnőttfejjel – idéztem fel a régi ízeket. Most már nem hagyom veszni, tudom, hol lehet beszerezni, és sikerült a hagyományos verzió mellett trappistát is beszerezni, ami azért más ízű, mint amit a bevásárlóközpontokban kapni.

A tejföllel pedig ki kéne találnom mit főzzek hétvégén.

Tags: , , , , ,