Kipróbáltuk: Match Gourm & Go

Gourm & Go

Amikor láttam a hirdetéseket már tudtam, hogy ezt én is ki fogom próbálni, már-már kötelező feladatnak tűnt. Egyébként viszonylag sok embertől hallottam erről a termékcsoportról, így még inkább úgy éreztem, hogy most már mindenképpen ideje elmenni egy Match-ba.

És hogy mi is ez:

“A Gourm & Go teljesen más, mint a többi szendvics, saláta, könnyű harapnivaló, desszert vagy smoothie. Ez valami teljesen új a Match üzletekben. Termékeinket, amelyeket naponta házilag készítenek mestereink a nap valamennyi étkezéséhez, különleges frissesség jellemzi. Egyedi, változatos és különösen ízletes termékek választékát kínáljuk Önöknek.”

Alapvetően a szövegírónak jár egy nagy egyes ezért a szövegért, meg egyébként is már annyira unalmas, hogy mindenki ugyanúgy szólít meg mindenkit. És a magázódás sem fontos szerintem, mondhatni tegeződhetünk. De ez mindegy is, nézzük mit vettem.

Amikor bementem a Matchba (Mammut2), egyből már láttam is a célállomást. Nem voltam elájulva, mert egy viszonylag kis méretű polc fogadott, Gourm & Go arculattal ellátva. Azt gondoltam, hogy egy egész sarok lesz ennek dedikálva, de nem, sajnos nincs olyan sok termék.

Gourm & Go

Kezdtem egy szendviccsel, aminek Arizona Szendvics volt a neve.  Cibatta, csirkemell sonka, edámi sajt, jégsaláta, vajkrém, kurkuma, paradicsom. Nem hangzik rosszul. Alapvetően rendben volt, de valahogy elveszett a nagy cibattában a néhány összetevő, így a végére kevésbé volt ízletes. Emellett nekem hiányzott belőle az a kraft, ami a Brunch szendvicsekben megvan, talán a cibatta méretét kellene csökkenteni, és úgy pont elég “töménységű” lenne a szendvics. Az ára 625 Ft volt, ha jól emlékszem, ez nem versenyképes, más szóval drága.

Jöttek a kedvenceim, kétféle smoothiet is vettem, nem akartam a véletlenre bízni. Az első neve Kiwi-Banana-Orange-Apple smoothie volt. Féltem már előre, hogy az alma milyen formában lesz benne, de szerencsére a levét nyerték ki, a püré kimaradt. Elsőre nem tűnt rossznak az íze, de aztán jobban megízlelve rájöttem, hogy semmilyen összhang nincs az ízek között. Ezt már előre is lehetett volna sejteni, hogy az alma és a kiwi kevésbé illenek össze. És nem, tényleg nem, az egésznek alma íze volt, amiből arra következtetek, hogy túl sokáig nem tesztelték azért ezeket, meg ki tudja, hogy mindig azonos-e az arány, mert ez nincs feltüntetve a palackon. Még egy zavaró dolog, a kiwi magját megszűrhették volna.

A második a Blackcurrant-Banana-Orange smoothie volt. Ez sajnos sokkal rosszabb volt (ezt egyébként jobbnak tippeltem volna mint az előzőt), mivel nagy banán darabok voltak benne, vagy összeállt a cucc, vagy csak nem turmixolták össze az italt eléggé. Itt is az arányok teljesen kuszák lehettek, valószínűleg túl sok banánt alkalmaztak, és kevesebb narancslevet. Talán érdemes lett volna, más gyümölcsöt is bevetni, ami lazít a töménységen (lime, citrom, szőlőlé, almalé, stb.). Az ára 369 Ft volt, ami azt mondom korrekt, ennél olcsóbban tiszta gyümölcslevet kapni nem reális gondolat.

Gourm & Go

És végül a kedvencem a beszédes nevű Fruity dessert. Tényleg ez ízlett a legjobban, amire végképp nem számítottam. Ez egyébként joghurtból, túróból, tejfölből, porcukorból, és vaniliás cukorból áll. És volt benne két darab eper. Jó volt az íze, és megfogadtam, hogy otthon is összetákolok egyszer egy ilyet, mert fura, hogy ezekből a dolgokból egy milyen jó kis desszertet lehet összehozni. 400 Ft volt, ami egy kicsit magas, ennyit nem ér.

Gourm & Go

Összességében azt kell, hogy mondjam, nekem messze nem üti meg a mércét a Gourm & Go, de csak azért, mert nekem már volt szerencsém “igazi” smoothie-t és “tiszta szívből” készült szendvicset ennem. Aki még nem ismeri ezt a kategóriát, mindenképpen érdekes felfedezés lesz a Gourm&Go, de hamar rájön, hogy tovább is van. Mindenesetre örülök a Match kezdeményezésének, és remélem továbbfejlesztik a termékeiket, illetve a versenytársakat is hasonló termékportfólió előállítására ösztönzik, így mi fogyasztók jól járunk. Egyébként pedig sokat segítene egy a megszokottól homolokegyenest eltérő megszólítás és hangnem a kommunikációban, sokkal többen lennének lelkesek, nem csak kíváncsiak.

Tags: , , , ,