Pisztráng ruccolás burgonyával

_MG_1916

A DerChef által már említett kitűnő lillafüredi pisztrángot készítettem el legutóbb.  Ez sem lesz egy túlbonyolított recept, kezdők is nyugodtan nekivághatnak. Először is a karikára vágott krumplit előfőzöm. A halakat besózom miközben fő a krumpli és olívaolajjal alaposan bedörzsölöm. A megfőtt krumplit olívaolajjal, tetszés szerinti fűszerrel és ruccolával összekeverem (delikátot használtam).

_MG_1938

Olívaolajjal kikent tepsibe berakom a krumplit és arra a halakat. Berakom az előmelegített sütőbe és negyed óráig sütöm. Ezt követően kiveszem a tepsit és olívaolajjal újból meglocsolom a halakat. Újabb negyed óráig sütöm és már kész is. Érdemes kipróbálni.

_MG_1949

Tags: , , , ,