Alma-rebarbara morzsa

Meg egy ausztral kedvenc. Apple rhubarb crumble.

morzsa

4 fore 4 zoldalmara, es a zoldalma sulyaval egyezo sulyu rebarbarara van szukseg. Meghamozzuk az almat es a rebarbarat es feldaraboljuk viszonylag nagy darabokra. Egy keves vizen, 1 dl cukorral kozepesen puhara paroljuk. A puret tuzallo talkakba adagoljuk, tetejere morzsat szorunk, sutoben kb. 180 fokon barnara grillezzuk, vanilia fagyalattal talaljuk.

A morzsat a kovetkezo modon keszitjuk: 100gr vajat felolvasztunk, 1,5 dl kokusz reszelektt, 1-1,5 dl barnacukrot, 0,5dl lisztet adunk hozza, a keverekhez annyi zabpelyhet adunk, hogy suru morzsat kapjuk.

Pin It

Tags: , ,

  • http://www.derchef.hu Commis de Cuisine

    ez dejó!
    imádom a rebarbarát, ezt biztos kipróbálom..