Hízóvágás: Kolbász, szalámi

kolbasz_szalami

Hagyományainkhoz híven a hús legnagyobb részéből kolbászt és szalámit készítettünk. A kolbászt a klasszikus és egyben hagyományos recept alapján készítettük, azaz só, fokhagyma és fűszerpaprika felhasználásával.

Kevés csípős fűszerpaprikával tettük pikánssá.  Hogy az íze végül milyen lett, azt jövő héten tudjuk meg, füstölés után, kb. 30 kg kolbász már a füstön lóg.

A szalámit hasonlóan fűszereztük, csak csípősre ízesítettük, őrölt illetve egész köménnyel  tettük még ízletesebbé.

A fotó alapján látható, hogy nem akármilyen bélbe töltöttük, nehéz különbséget tenni egy Pick szalámi és ezen szalámi között.

A húsz rúd szalámi szintén a füstön lóg már.

Tags: , , , ,