Hízóvágás: Vendégváró bableves

Üdvözlünk minden lelkes olvasónkat!
Megérkezett mindenki a tett helyszínére. A házi pálinka és a fröccs (szigorúan szódából) mellé készítettünk egy finom bablevest.

derchef_bableves

A babot tegnap beáztattuk. Zsíron hagymát pirítottunk, édesnemes és csípős paprikával megszórtuk, rádobtuk a babot majd felhúztuk vízzel. Egy óra főzés után hozzáadtuk a sárga- és fehérrépát, illetve a tavaly készített kolbász utolsó falatjait. Fűszerképp babérlevelet, őrölt köményt és pár gerezd fokhagymát használtunk.

Amikor elkészült a leves, tejfeles habarással sűrítettük. (Tejfölt liszttel simára keverjük, és cca. a leves 1/4-vel felhígítjuk, folyamatos keverés mellett, ezután öntjük hozzá a sűrítő anyagot a leveshez. Az előző művelet a csomómentes állag eléréséhez szükséges.)

Természetesen a leves mellé kell egy kis harapnivaló, ez lehet egy szelet friss kenyér, de nekünk most jobb dogunk volt:  házilag sütött friss sajtos kiflit dukált a nagyszerű vacsora mellé.

derchef_kifli

Pin It

Tags: , , , , , , , , ,

  • http://pekeskifli.blog.hu Snaci

    És ki sütötte azt a finom kiflit? Aztán nehogy túl sok kiflikorcsolya csússzon le, mert reggel ott lesz Gusztáv a maga 180 kilójával!
    Hajrá!

  • http://www.derchef.hu Commis de Cuisine

    a finom kiflit a keresztanyám sütötte… a disznóvágások hivatalos sütemény beszállítója :))