Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek

pulykasteak

Ennél kevesebb egyszerűbb étel van, mégis ízletes és könnyű ebéd illetve vacsora kerekedhet belőle. Minden a piacon kezdődik. Végy néhány szelet szép pulykamellet, zöldségeket és sajtot, a többi van otthon.

A zöldségeket (gomba, piros paprika, koktélparadicsom, cukkini, hagyma) megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom. Wokban kevés olajon összepirítom őket.

A sajtmártás: besamel mártást (tejmártást) készítünk úgy, hogy a vajon a lisztet barna habzásig hevítünk, ekkor forró tejjel felengedjük, majd habverőevel a kezünkben simára keverjük, egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, és kevés tejfölt. Hagyjuk hogy a sajtok elolvadjanak, és beforraljuk az egészet.

Közben a pulykaszeleteket alaposan beízesítem sóval, fűszerezem steak borssal, illetve zöldfűszerekkel (majoranna, kakukkfű), majd megsütöm rácsozott rostsütőn, olívaolajon.

Pin It

Tags: , , , , , , , , ,

  • http://www.gozgomboc.blogspot.com Veszprémi Flóra

    Remek a recept! Ma ebédre el is készítettem és osztatlan sikert aratott. Ez egy igazi lightos, diétázó nőknek való étel :)

  • http://www.derchef.hu Der Chef

    Látva a blogodat, tényleg nem árt néha diétázni egy kicsit. (: őrület mennyi eper.

  • Pingback: Sült lazac parajjal | Der Chef blogja