Hurka, kolbász sütése

disznotorosMagáról a disznóölésról elég sok szó esett korábban, de magáról a termékek utóéletéről kevésbé. Nos, mindenki megkapta a maga hurka (véres, májas), kolbász fejadagját. Mivel egyre húzós lett volna elfogyasztani, ezért legtöbbünk fagyasztva tárolta.

Elég régóta sütök már ilyeneket, de talán mostanra sikerült csak megtalálni az elkészítés legjobb módját (még ha banálisnak tűnik is). Nos, a fagyasztóból előző nap vegyük ki a hurkát, kolbászt, hogy legyen idejük kiengedni. Másnap, kevés hideg vízzel “kenjük be” őket, majd egy tepsiben kevés olajjal (a bátrabbak sertézszsírral) süssük kb. 40 percet. Én nem szoktam szurkálni. Várhatóan nem fog szétszakadni, és meg is sül az egész.

Egyébként így néhány hónap és sütés távlatából azt kell, hogy mondjam, hogy nekünk a májas hurka sikerült a legjobbra, a vérest az új zsemlebeszállító miatt elrontottuk (túl lágy lett), míg a kolbász szerintem kicsit jobb lett mint korábban szokott lenni.

Pin It

Tags: , , , , ,

  • Pingback: der Chef visszanéz 2010-re | der Chef blogja

  • Szabó Simon

    Nem tudom, hogy melyik megoldás volt a jó, de végre sikerült kirepedés nélkül megsütnöm a hurkát. Az eljárásom a következő volt: kissé kizsíroztam a tepsit, hidegvízzel leöblítettem a hurkát, beletettem a tepsibe megstuffoltam (hústűvel a felsőrészét megszurkáltam kb. 6-8 lukkal,)megkentem a tetejét kevés zsirral (a víz miatt elég nehezen maradt meg rajta), ami úgy érzem, a lényeg hideg sütőbe tettem 1-es fokozaton, ami amikor felmelegedett 160°C hőmérsékleten sütöttem, amíg a hurka teteje pörköt kapott. Tökéletesen megsült, és NEM REPEDT KI!!!

  • Pingback: Kalandozásaim a Bosnyák téri piacon | der Chef blogja