This is England: George Inn

Menü

Régóta vágytam arra, hogy egy hangulatos angol fogadóban igyak meg egy sört, illetve fogyasszak valamilyen helyi specialitást. A George Inn-nél nem találhattam volna autentikusabbat. A Borough Marketot alighogy elhagyva találtam meg a pub jellegű fogadót, ahova belépve egyből megcsapott egy amolyan régivágású kocsmaillat, amelyet itthon az ún eszpresszókban lehetett annak idején érezni. Nekem legalábbis egyből ez ugrott be, és egyből azt éreztem, hogy itthon vagyok. (:
Maga a fogadó a 17. században épült, és még Dickens által is meg van említve valamelyik regényében. Maga az étterem kialakítása is hűen tükrözi a középkori stílust.
Alapvetően bent lehet helyet foglalni, de amint jön a jobb idő, úgy megnyílik a tornác, ahol fából készült masszív piknik-asztalaloknál lehet helyet foglalni. Az asztalok is pontosan olyanok, amelyen érezni, hogy már néhágy évtizednyi sört elfogyasztottak rajta. Áradt az egész helyből az otthonosság érzése, jó volt ott ücsörögni egy-két órát.

Sajnos az ételválaszték nem volt túl széles, pontosabban a valóban hagyományos ételek listája volt némileg korlátozott. Végül egy pie-t választottam, pontosabban: British beef & George ale pie, ami slow cooked chunks of steak in a George ale & mushroom gravy served with buttery mash and seasonal vegetables.

pie

Magyar ember számára ez az étel meglepő, egyrészt, mert a pie nálunk kizárólag édes lehet, itt pedig igazából inkább sós, de legalábbis nem édes. A pie mellé (egészen pontosan alá) szervírozták a húst, amely leginkább pörköltre emlékezetett, de sokkal lágyabb formában, illetve a paprikás rész (fűszerpaprika, lecsó) nélkül. És mindehhez még egy kis párolt zöldség, valamint krumplipüré. Legalább annyira vegyesek voltak az érzelmeim, mint amilyen maga az étel.

Biztos, ami biztos egy erős ale típusú sörrel tettem helyére az ételt.

Tags: , , , ,