This is England: Mama’s Jerk Station

jerk

Az angolul tudók valószínűleg furán néznek, mert a jerk szó alapvetően (bal)faszt, és ehhez hasonló dolgokat jelent, csak hogy a legelső jelentéseket említsem. Viszont a jamaikai kultúrában ez egy pácolási és egyben sütési eljárást takar: Jerk is a Jamaican seasoning preparation in which meats and poultry are marinated in herbs and spices then cooked over a wood fire.

A Brick Lane-en csavarogva – ahol rengeteg klub, ruhabolt található, kicsit talán Camdent idézve – egy olyan illatra lettem figyelmes, amely mellett nem tudtam elmenni. Először tévesen egy sátorba léptünk be, ahol rengetegféle keleti étel volt kapható, de az illat nem az volt. Továbbmenve lettem figyelmes arra, hogy az illat egy kis eldugott placcról jön, ahol a jamaikaiak sütötték a húst, és annak volt ilyen ellenállhatatlan illata.

pork

Gyanútlanul kértük a jerk pork wrapot, amivel nem lehetett mellélőni. (Mama’s Jerk Pork Sausage Wrap: £4.50
Homemade – No Trotters, Ears or Snouts…!
A hot tasty banger. Only fresh locally sourced minced Pork Shoulder and Pork Belly are allowed into our homemade Jerk Pork Sausages. Jerked with “Mama’s secret Jerk Marinade”, fresh herbs, and natural breadcrumbs all packed into natural hog casings.)

Mama's Jerk

Na mármost a mama titkos páca annyira jól sikerült, hogy kb. a szendvics felénél tartva eleredt a könnyem, annyira erős volt a cucc. Magyar vagyok, bírom az erőset, így megettem az egészet, de az orromból, szememből ami tudott, az folyt. Egy dolognak örültem csak akkor, abban a pillanatban: nem kértük a hot chili szószt, amolyan extraként. Amúgy pedig egészséges volt egy kicsit minden rossztól megszabadulni, mert ezt semmilyen baktérium, vagy vírus nem élte túl a szervezetemben.

Tags: , , , , , ,