“Kacsabrassói”

kacsamell
Furcsa hangulatomban azt éreztem, hogy ezúttal nem a szokásos módon kellene a kacsamellet elkészíteni. Különös vágyat éreztem, hogy felszeleteljem. Így is lett. De először a parajjal kellett valamit kezdeni. Levágtam a szárát (a középső erét már nem volt kedvem kivágni, de szerencsés azt is eltávolítani), majd forrásban lévő vízzel leforráztam. Így lesz a nagy mennyiségű parajból nem is olyan nagy mennyiség. Ezután vajon, késsel összezúzott fokhagymát pirítottam, ehhez adtam a spenótot, kevés só, bors, és megpirítom. (sajnos ez már nem volt túl zsenge)

A kacsamellet közben csíkokra vágtam, sóval, borssal, összekevertem, kevés olívát öntöttem rá. Ezután nagyon forró vaslapon néhány perc alatt megsütöttem.

A krumplipürét friss zöld petrezselyemmel készítettem el.

Az ételnek nem sok köze van a brassóihoz, de a hús szeletelése során ez jutott eszembe. (:

Tags: , , , ,