Ázsiainál jártam

Ázsiai 1

Nemrég a Fővám téri ázsiai boltban jártam, hogy feltöltsem a készleteimet. Mivel óriási választékkal rendelkeznek fűszerekből, ezért elég nehéz néha a választás.
Az alapfűszereken kívül vettem kashmiri és jamaikai curry-t, ezeket mindenképp ki akarom próbálni új receptekben. Meg persze az éppen kifogyott fűszerekből vásároltam még, mint chili, koriander, oregano, gyömbér, babérlevél, édeskömény stb.

Ázsiai 2

Aztán beszerzésre került még igazi török bulgur és mexikói tortilla. Az utóbbiból kisebbet vettem, itthon szembesültem vele, hogy annyira kicsi, hogy alig lehet valamit belepakolni. Ezt a hibát ne kövessétek el. Bár ha valaki tudja, hogy ezt mire szokás használni, nyugodtan ossza meg velem.
Mostanában egyre többször eszek köretként bulgurt, hosszú próbálgatás után sikerült is megtalálnom a számomra tökéletes bulgur elkészítésének titkát. Majd egyszer megírom.

Ázsiai 3

Látogatásom fő oka azonban az volt, hogy beszerezzek pár alapvető dolgot ázsiai receptekhez (szójaolajak, szezámolaj). Nemrég elhatároztam ugyanis, hogy egy kis kirándulást teszek az ázsiai konyhában. Ez ugyanis kimaradt eddig az életemből és nagyon piszkálják a fantáziámat az új ízek. Találtam pár érdekesnek tűnő maláj, thai, japán, indiai receptet, amit ki szeretnék próbálni a jövőben. Már alig várom. A következő post-om biztos, hogy egy ilyen lesz…..

Tags: , , , ,