Kerti grill boronatárcsával

tárcsa

Végre itt a nyár és a kerti sütögetések ideje. A hétvégén kis családommal meg is tettük az első lépéseket. Lássuk, milyen is volt. :)

Nagyon szeretünk boronatárcsán sütni, így most is ez került terítékre. A menü egyszerűnek indult és az is maradt. Pácolt filézett csirkecomb (mustár, méz, bors, némi vegyes zöld fűszer), újburgonya, cukkini és frissen a kertből előhúzott újhagyma.

Miután a tárcsa alá megfelelő tüzet raktunk és át is melegedett, még a januári disznóvágásból maradt zsírral megkenegettem a tárcsát a biztonság kedvéért, illetve a közepére is helyeztem, hogy a krumplit legyen miben megsütni.

Ebben aztán igazából semmi bonyolult nincs is, mindent forgatunk és nézegetünk, hogyan, miként sül illetve foglalkozunk a tűzzel, hogy a hőmérséklet megfelelő maradjon.

csirkecomb

Sütés közben érdemes (főleg ebben a nagy melegben) frissítőként laza fröccsöt vagy jó hideg sört fogyasztani, ami segíti a tűz melletti túlélést.

cukkini

Miután minden szépen át- és megsült az újburgonyához szedtem friss petrezselyemzöldet a kertben és gazdagon meg is szórtam vele.

újburgonya

Tálaláskor édesapám verhetetlen kefires uborkasalátája is előkerült (uborka, só, cukor, hagyma, paprika, kefir), aminek sikerült megkoronáznia, az egyébként is finom vacsorát.

Nyár van, mindenkinek irány a kert és grillezzen amennyit csak bír. Megéri. Ezek az ízek csak így jönnek elő.

Pin It
 • http://hinyenc.blogspot.com Hinyenc

  en szuleimnel is szokott hetvegente ilyen moka lenni.
  imadom en is nagyon, foleg a froccsos vonalat az egeszben!:)

 • http://doog.freeblog.hu Dög

  hát ez valami istenien néz ki :)

 • http://www.derchef.hu Commis de Cuisine

  :) köszi

 • flari

  Szia, Én is szeretem a hasonló egyszerű, de nagyszerű sütögetéseket.Szeretnék én is egy ilyen boronatárcsát. Érdeklődnék, hogy a beszerzésében tudsz tanácsot vagy segítséget adni?
  Előre is köszi.

 • http://www.derchef.hu Commis de Cuisine

  szia! ez házilag készült tárcsa, de nagyon sok helyen, különböző kézműves vásárokban láttam már ilyeneket kirakva. legútobb veszprémben..