Spenótos spagetti vacsorára

paraj

Néha megunom azt, hogy vacsorára csak hideget eszem, ilyenkor változtatok a berögzült szokásokon és valamilyen tésztát készítek. A dolog katalizátora ezúttal a hirtelen jött friss spenót volt. Régen ki nem állhattam a parajt (valószínűleg a főzelék miatt, de ezzel nem hiszem, hogy egyedül lennék), viszont mostanában az egyik kedvencem, főleg lazaccal.

A recept végtelenül egyszerű. Paradicsomszószt készítünk, azaz kis hagymát, sok fokhagymát olíva olajon párolunk, amihez hozzáadjuk a frissen turmixolt paradicsomot, vagy a téliről ránk maradt paradicsomlevet. Lassan forraljuk, közben kevés borral, friss bazsalikomlevéllel egészítjük ki a sót és borsot, no meg az oregánót. Amikor a paradicsomszósz elkészült, összerázzuk az előzőleg kifőzött spagettivel.

Közben a spenótot sem hagyjuk magára, a vajon kevés hagymát párolunk, majd hozzáadjuk a friss spenótot. Párszor megkeverjük, a hő hatására gyorsan össze fog esni a paraj, bár én mindig kicsinek találom az edényt neki. Sózzuk borsozzuk, és nagyon figyelünk, hogy le ne égjen.

Parajos spagetti

A paradicsomos spagettit tányérra rendezzük, rátesszük a parajt, végül geleji sajtot szórtam a tészta tetejére.

Tags: , , , , ,