Tzatziki

Tzatziki 3

A délelőtti piacos bevásárlás során a nagy hőségtől szenvedve eldöntöttem, hogy estére tzatziki-t csinálok. Még jobban megerősített elhatározásomban az a tény, hogy a tegnapi meccsnézés után kissé másnaposan különösen vágytam valami friss, hűsítő, nem túl nehéz vacsorára. Meg hát ma a görögök játszottak, bár ne tették volna… Szóval, vettem is hozzá friss uborkát, délután meg is csináltam és már meg is ettem. Szóval teljesen friss a bejegyzés.

Tzatziki 1

A recept röviden. Uborkákat megpucoltam, lereszeltem, besóztam és 15 percig állni hagytam. Három gerezd (legközelebb egy is elég lesz) fokhagymát lereszeltem, elkevertem egy evőkanál olívaolajjal és balzsamecettel. Az uborkát kézzel alaposan kinyomkodtam, hogy minden folyadék kijöjjön belőlük és azt kiöntöttem. Egy doboz joghurtot, fél doboz tejfölt és az olívaolaj, ecet, fokhagyma keveréket összedolgoztam. Hozzáadtam az uborkához és jó alaposan elkevertem, sóval, borssal ízesítettem. Pár óráig pihentettem és friss kiflivel tökéletes volt. Jöhet az esti meccs.

Tzatziki 2

Pin It