Házi pesto

pestós_tészta

Mindig a bolti pestókat fogyasztottam, igazából csak azért, mert azt gondoltam, hogy pestót csinálni valami elborultan bonyolult dolog. Nem az. A közhelyeimet is elsütném: a házi pesto után az ember nem akar többé bolti pestót venni. A pesto azon kevés “kiegészítők” közé tartozik, amit nem lehet elrontani.

Ezzel nagyjából össze is foglaltam, ami a pestót illeti. Pirítsd meg a fenyőmagokat, de csak pont annyira, amíg pirul és nem ég. Rakd egy mozsárba és add hozzá a fokhagymát, bazsalikomleveleket, olajat és a parmezánt. Arányokat nem tudok, de ahogy írtam, elrontani nem lehet, legfeljebb valami jobban fog érződni a végén. Ezeket az anyagokat jól dolgozzuk össze a mozsártörővel (én ennek hiányában mojitohoz való limetörőt használtam), addig amíg össze nem áll pesto állagúvá. (: Szükség esetén pótoljuk az olajat és a parmezánt, a többi elég szokott lenni. Fém lehetőleg ne érje az anyagokat, turmixgép kifejezetten nem ajánlott.

bazsalikom

fenyőmag

Friss tésztához – vacsorára – tökéletes választás. Ha holnap randira kellene főznöm vacsorát, biztosan ezt főzném (vagy a kacsamellet).

pesto

Pesto_teszta

Tags: , , , , ,