Hortobágyi húsos palacsinta

Régi magyar étel, amit még sohasem csináltam, pedig aztán tényleg nem bonyolult, csak a részfeladatok összetettek. Ugyanis palacsintát kell sütni és csirkepörköltet kell főzni.
A palacsinta sütése nem jelenthet gondot senkinek, itt csak arra kell figyelni, hogy az átlagosnál sósabb legyen a tészta. A palacsinták sütése közben csirkepörköltet készítünk. A csirkepörköltből kiemeljük a csirkedarabokat, amelyről lefejtjük a húst. A húsokat kevés szafttal ledaráljuk. A visszamaradt pörkölthez liszttel elkevert tejfölt adunk és jól összeforraljuk.

A pépesített húst a palacsinta közepére rendezzük, ezután a palacsintákból batyut hajtogatunk.

Nem rántom ki, nem teszem sütőbe, hanem tányérra rendezem, az öntetével gazdagon lelocsolom, tejfölt adok hozzá és zöld petrezselyemmel díszítem, ha van otthon. Amúgy mostanában rákaptam a palacsintára, valamiért nagy űrt érzek magamban, mintha 10 évnyi palacsintamegvonást kéne pótolnom. Ki érti ezt!?

Pin It

Tags: , ,