Gombával töltött palacsinta

Sajnos már nem emlékszem, milyen volt a gomba, amit vettünk. (esetleg, ha valaki a kép alapján felismerni, elárulhatná). A lényeg, hogy régóta vágytam valamilyen töltött palacsinta jellegű ételre. És nem az édes verzióból. Leginkább boldog fiatalkoromból emlékszem a velővel töltött palacsintára, de az tán igaz sem volt. Így maradt a gomba.

A gombákat felszeleteltük, és a jól ismert módon hagymán megpirítottuk. Sóval, borssal ízesítettük, majd zsemlemorzsával meghintve szilárdítjuk meg. A tűzhelyről levéve egy tojást ütünk bele. Ezt a gombapépet töltjük a palacsintába, és a hortobágyi palacsintánál megismert módon hajtogatjuk. Végül bepanírozzuk, és bő olajban megsütjük.

Parajt pirítunk hozzá vajon (fokhagymával), így nem is lesz olyan nehéz egy könnyű szombati ebéd során. Ízlés szerint egy kis kecskesajtot is dobhatunk a paraj tetejére.

Pin It

Tags: ,

  • Hugi

    Szerintem fenyőpereszke lehetett..
    és biztos finom volt:)

  • http://habolondneszeddle.blogspot.com/ Zsuzsa

    Fenyőpereszke.

  • http://www.derchef.hu der Chef

    Hú, tényleg. köszi.