Salátatál ízletes rizikével

A blogon ritkán írunk nem hússal kapcsolatos ételről. Most azért teszünk kivételt, mert mégiscsak van benne azért hús. Előző nap kicsit több kacsamellet sütöttünk, így kihűtve maradt a másnapi vacsorára is. De ez még így szintén nem lenne elég egzotikus, így került a tál tetejére egy kis ízletes rizike, amit piacon szereztem be, és ott mondták, hogy “egyék csak nyugodtan nyersen is.”

Innentől pofonegyszerű az egész, a tálba darabolt zöldségeket tettem: kápia paprika, paradicsom, lilahagyma, házi rukkola (ilyen is van a bosnyák téri piacon, Érden termesztenek mindenféle fűszert a kertben). Előkerült még egy kis kecskesajt is, valamint a kacsamell, végül az ízletes rizike, ezek kerültek a saláta tetejére. Az egészet leöntöttem dresszinggel: citromlé egy kis medvehagyma esszenciával elkeverve (Etyekről).

Ez így tökéletes salátává kerekedett, még Julia Roberts is megette volna a filmben.

Tags: , , , , , , ,