Sült cékla kecskesajttal és kacsamellel

A blogot őszintén követők pontosan tudják, hogy az egyik nagy kedvencem a kacsamell, amelyet bármikor és bárhol szívesen fogyasztok. Ezúttal kis túlzással azt lehet mondani, hogy a kacsa volt a körete a céklának.

A céklát (ami ugye nagyon egészséges, érdemes fogyasztani jó sokat télen) cikkekre vágtuk, só, bors, számos fokhagyma mellé, olívaolajjal leöntöttük, végül egy kis balzsamecet került még rá. Ezt az egészet alufólia-fészekbe helyeztük, amelyet a sütés előtt be is zártunk. Kb. fél óráig kell sütni. Közben a kacsamellet a már jól ismert módon meg kell sütni, én jó véresen, ha úgy tetszik, rosé állapotban szeretem.

Kecskesajttal még rádobunk egy lapáttal az élvezetekre.

Pin It

Tags: , , ,