A nagy házi szörp teszt

Az ősz során volt szerencsém olyan helyeken járni, ahol sikerült vennem pár olyan szörpöt, amely csak minimális mértékben látott mesterséges anyagot. Azt terveztem, hogy majd valami nagyszabású teszt keretében végigmegyek mindegyik ízén, színén, állagán, akármilyén. Ahogy szép lassan koptak el a szörpök, be kellett látnom, hogy nincs mit tesztelni.

Vagy én vagyok szerencsés, vagy pedig általánosságban elmondhatjuk, hogy bármilyen rossz is a házi szörp, még mindig jobb és egészségesebb mint mondjuk a szobi. Ebben az esetben még azt sem mondhatom, hogy rosszak lettek volna a szörpök. Valamennyin érezni lehetett, hogy gondos kezek alatt készült, és nem is merült fel a kérdés, hogy látott-e gyümölcsöt. Talán leginkább a designt, vagy ha úgy tetszik a csomagolást, vagy éppen a promóciót (“vigyen egyet fiatalember, kóstolja meg”) lehetne összehasonlítani.

Mindenképpen egyedi Magda néni meggyszörpje, amiről már csak a limitált példányszámot jelző számsor maradt le. Amúgy pedig talán így a legautentikusabb, ugyanis minden információ rajta van Magda néni kézírásával (reméljük az övé). A Panni szörp gyermekded iránya is elnyerte a tetszésem. Viszont az egyetlen negatívum a piros ribizli szörpnél következett be. Felforrt ugyanis, mert nem tettem a hűtőbe, viszont én nem teszek szörpöt hűtőbe, azért van benne minimális tartósító, nem? A versenyen így az esélytelenül indult. Az indulók közé felvetettem a saját szörpöm nevezését is, valamint anyukám bodzaszörpjét, és a Mexikói úton található éjjel-nappali zöldséges házi málnaszörpjét.

A független zsűri az én szörpömet nevezte meg a legjobbnak, második helyezettet nem hirdetett, mert a mezőny nagyon kiegyenlítetten magas szinten teljesített, meg csak a sértődés lenne. A viccet félretéve ezzel biztatom magam arra, hogy jövőre is essek neki a vödör (talán jövőre két vödör) meggynek, szerezzek málnát, és csináljak szörpöt, mert ahogy mindenki, én is a sajátomat szeretem a legjobban. Az persze már  csak a hab a tortán, hogy aki kóstolta a szörpömet, az is imádta.

Pin It

Tags: , , , ,

 • http://annaeszik.blogspot.com anna

  akik a ribizlit csinaltak, azoktol en is szoktam venni rendszeresen ezt-azt, sztem kivalok a szorpok [es a lekvarok is]
  egesz minimalis beszelgetes utan is egybol elmondta nekem a csaj h nincs benne semmi tartositoszer, tegyem hutobe mihelyt kinyitottam, teszem is

  [boldog karacsonyt nektek mindannyiotoknak, ha mar igy adodik.. *]

 • http://www.derchef.hu der Chef

  igen, odafigyelünk már mi is ezekre a dolgokra, mert sajnáltuk kiönteni.
  neked is kellemes ünnepeket.(:

 • Pingback: der Chef visszanéz 2010-re | der Chef blogja