Meggyes pite

Újabban egyre nagyobb kedvet és motivációt érzek a sütéshez. Ezt még általában megfejelem azzal, hogy igyekszek minél egészségesebb hozzávalókat felhasználni. Legutóbb meggyes pite volt terítéken teljeskiőrlésű lisztből. Ha az ünnepek után sem szeretnél teljesen lemondani az édességről, viszont egy kicsit egészségesebben akarod mindezt megtenni, akkor ez tökéletes lesz.

Hozzávalók:
400g teljeskiőrlésű búzaliszt
4 tojás
200g nádcukor
200g margarin (felolvasztott)
100ml olívaolaj
150ml tej
1 teáskanál vaníliaeszencia
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
500g magozott meggy

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy piteformát sütőpapírral szépen kibélelünk. Egy nagy tálban felverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, olajat, tejet és a vaníliaeszenciát. Egy alapos összekeverést követően szakaszonként adagoljuk hozzá a lisztet, sót és sütőport. Belekeverjük a meggy harmadát és végül masszánkat belekanalazzuk a piteformába, a tetejét elsimítjuk. Belerakjuk az előmelegített sütőbe és 15 perc sütés után kivesszük. A maradék meggyet finoman belenyomkodjuk a tésztába úgy, hogy mindenhová jusson és további 35-40 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.

Tags: , , , ,