Pisztráng paprikás lisztben majonézes burgonyasalátával

A nagy disznóságok közepette Der Chef kolléga kedvenc halával próbálkoztam. Egyszerű és nagyon finom változatot választottam.

A pisztrángot kifiléztem a csontjait félreraktam egy jó hal alapléhez. Azért ez a filézés csak elsőre tűnik egyszerűnek, egy jó kés és megfelelő gyakorlat nem árt hozzá. (a hal alaplé megfőzése után remek volt a főtt pisztráng is a sok zöldséggel)

Tehát a filéket kiterítettem, besóztam, borsoztam és kicsit félretettem.

Eközben elkészítettem a salátát. Mivel nem sok krumpli volt itthon elhatároztam, h kicsit továbbgondolom a salátát és 1-2 adalék alapanyaggal felturbózom. Így a krumpli és lilahagyma mellé került bele csemegeuborka és alma is.

Miután a salátát előkészítettem a pisztráng filéket paprikás lisztbe forgattam és forró olajban aranybarnára sütöttem.

Ezek után már csak a tálalás maradt.

Köszönet Der Chef kollégának a pisztrángért, beálltam a sorba.

Tags: , , , , , , ,