Kipróbáltuk: Túró Rudi mákos-meggyes

Már régen próbáltunk ki aktuális terméket, és most a CBA-ban járva arra gondoltam, hogy merítek egyet az aktuális csokiválasztékból. Mindig is nyitott voltam az újra, mindig is kerestem a tökéletes ízt, a csokikban is. A verseny kiegyenlített volt.

Kezdjük mindjárt a Túró Rudival. Szerintem nem sikerült az innováció élére ugrania korábban a Túró Rudinak, egyszerűen gyenge ötlet volt a guru, nem vált be a mogyorókrém. Én szerettem, de amint látom a kókuszos verzió sem éppen a leginkább fogyó ízesítés. Szintén szeretem a különböző töltetű megoldást is, de sajnos azok sem váltak igazán kedveltté. Talán csak a tejcsokis vonal volt valami. Így visszanézve a mondataimat, azt mondanám, hogy azért tisztességes dolog, hogy így próbálkoznak, amúgy meg egyszer már megalkották a tutit, ez is valami. Persze mi lenne ha a Cadburry is leállna a fejlesztéssel. Ezúttal egy limited edition ízt dobtak a piacra. Nekem necces minden, amely valamilyen formában meggyet tartalmaz, főleg ha az a régi, háziasszonyok által kedvelt meggyaromára emlékeztet. A Pepsi nálam egy ilyen limited edition meggy ízesítéssel esett ki meghatározhatatlan időre a pixisből. Na de mindezek ellenére a Túró Rudi íze vállalható, nem gej, letisztult kerek, azt mondanám, hogy kellemes meglepetés volt, sőt megkockáztatom, hogy fogok még ilyet fogyasztani. A mák tökéletesen egészíti ki a meggy markáns, de nem tolakodó ízét. Ajánljuk.

A következő csoki a Balaton szelet újabb íze, a citrom volt. Ha a fentieket nézzük, akkor a Balaton szelet kifejezetten nem innovatív. Javítsatok ki ha összekeverném valamivel, de a fehér csokis verzió – ha volt ilyen – , az jó volt, nem is tudom, hogy voltak e ezen kívül bármilyen újítása a cégnek. (Mondjuk egy fehér csokis túrórudit is kipróbálnék, fehér csokival nem lehet mellélőni.) Igazából nagyon egyszerű megmondani, hogy milyen is ez a Balaton szelet. Olyan mint bármilyen citromos nápolyi. Én imádom a nápolyit, néha, ha megkívánom megeszek egy zacskóval is. Ez pont olyan, se több, se kevesebb. Kár érte, mert ez így elég halvány teljesítmény.

A Boci szelet már önmagában egy újítás, ha jól emlékszem, szeletcsokija nem volt a Bocinak. Mondjuk el itt is, hogy hagyományok ide vagy oda, a narancsos-kekszes boci csoki az egyik legjobb táblacsoki a piacon. Fagyiban nem olyan jó. Szóval a kókuszos Boci szelet is könnyedén megmondható, hogy milyen. Egy tisztességes Bounty utánérzés. A bounty már rég kiment a divatból szerintem, ezért kár is meglovagolni ezt a hullámot, de a Boci megtette, és bár újat ő sem mutatott, amit vállalt azt jól csinálta.

A Boci másik újdonsága a keksz szendvics. Szeretem a kekszes dolgokat, fagyiban különösen. Ez kifejezetten jól sikerült, kellemes a csoki, ropogós a keksz. Tökéletesen illeszkedik ez a két dolog. Nem első a Boci ebben, de ez kifejezetten egy profi megoldás, úgyhogy ezt is mindenképpen ajánljuk.

Nem terveztem a tesztalanyok közé, de időközben kezembe került egy puncs-vanília Könnyű és finom jégkrém. A név nagyon gáz (könnyű és finom), de ez a könnyed vanília ízt nagyon jól eltalálták, és hát a puncs – mazsola nélkül – mindig főnyeremény.

Tags: , , ,