Grilleztünk

Nem akarok sokat írni, mert a képek helyettem sok mindent elmondanak. Mégis megosztanám a grillezés során gyűjtött leghasznosabb tapasztalatokat.

– Józsitól nagyon szép húsokat lehet venni a Vásárcsarnokban

– 1,2 kg T-bone az rengeteg, egy embernek egy szelet bőven elég (köret tényleg ne legyen sok, bár egy-kettő csirkeszárny belefér)

– a T-bone-t 12 percig állítva süssük, majd hosszabbik oldalán még 8 percet. A lapján elég 3-4 perc. Ha ezeket csökkentjük, úgy a hús jellege változik, kifjezetten nyers lesz, bár úgyis kiváló fogás.

– a ribeye és a görög húspogácsa is remek grill “alapanyag”

– kiváló bbq-t csináltam, de már nem tudom, hogyan, ezt legközelebb megjegyzem. A barnamártás is beleillett a képbe.

– óvatosan harapjuk a pirítóst, mert az ember foga/tömése beletörhet

– nincs jobb a grillezett húsnál

Aki teheti, egyszer kóstoljon meg egy T-bone-t, egyszerűen ez a húsok svájci frankja.

Tags: , , , , , ,