der Pék: Teljes kiőrlésű kakaós csiga

A sok kenyérrecept után jöjjön egy hamisítatlan reggeli édesség, a teljes kiőrlésű kakaós csiga.

Egész könnyű elkészíteni és sok időt sem vesz igénybe, szóval bárki nyugodtan belevághat.

A hozzávalók:
380 g teljes kiőrlésű búzaliszt
8 g sütőpor
50 g nyírfacukor
100 ml szójatej
100 g vaj
150 g joghurt
csipet só

Töltelék:
3 evőkanál kakaó
80 g nyírfacukor

Egy edényben felolvasztjuk a vajat és hagyjuk egy kicsit hűlni. A lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral és sóval. Hozzádjuk a többi hozzávalót, a vajból hagyunk egy keveset és összegyúrjuk. Gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, bekenjük a maradék vajjal. Megszórjuk a töltelékkel, jó szorosan összetekerjük és ujjnyi vastagságú csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd mehet a sütőbe. A hőfokot illetően nemrég változásokat csináltam, mostanában mindent 160-165 fokon sütök légkeverésesen. Kb. 15-16 perc alatt készre sütjük.

Tags: , , ,