Étkezde: Leves.

Egy nagyon lelkes írás után, általában mi is nagyon lelkesek leszünk. Ez így van jól, viszont mostanra egyre többször vissza kell kergetni magunkat a realitásokba, és a sok szuperlatívusz helyett inkább örülünk, hogy valamiféle folyamat indulóban van, még ha az elején sok minden kicsit zöld és savanyú is. Így volt ez a Leves. nevű hellyel is, amelyről nagyon jót olvastunk, bár a gyros kaland után nem voltunk halál lelkesek az Egy nap a városban blog bejegyzése kapcsán.

Félreértés ne essék, a hely, a megközelítés és a leves is több mint jó, sokkal inkább néhány apróság az amin érdemes változtatni, legalábbis szerintünk, még akkor is ha a fő célcsoport nem is érti, hogy miért kellene ezt.

Elsőre kicsit meglepő, hogy a Leves. arculata kinézete egy az egyben a Londonban és Edinburgh-ben megismert EAT.-re hasonlít, talán még a betűtípus is (a pont mindenképpen), de ez nem gond, nem zavaró, sőt azt a jót jelenti, hogy a srácok ismerik a kinti szendvicscéget, és ha már csak a fele megközelítést át tudják venni, nagy baj nem lehet. Át is veszik, tehát nagy baj nincs. A kínálatuk kevésbé hasonló, mert az EAT. nem nagyon kínál levest, és melegszendvicsekben sem feltétlenül utazik, de ez lehet hogy mára már meg is változott. A lényeg, hogy a Leves.-ben néhány leves közül lehet választani, általában nem hagyományos, de azért egy-egy csirkeraguleves azért előfordul. Emellett pedig van melegszendvics. Mindkettő sokkal jobb mint a megszokott menza/gyorséttermi levesek, érezni, hogy benne vannak az alapanyagok (legalábbis több mint az előbb említett helyeken), a szendvics is kifejezetten ízletes. A gond az inkább – és ha már a csirkeragulevest említettem – a főbb alapanyagokban van, amely a zöldségek mellett a csirkemell, amely tudvalevő, hogy alacsony kategóriás húsrész, főleg, amiket nagy tételben lehet venni. Nem mentem rá a csirkemellre, amikor levest választottunk, de mégis a leves is és a melegszendvics azzal volt tele, amely eléggé lehúzta az összképet, azt éreztem, hogy ennyi pénzből ez jön ki, ezzel telerakjuk, így hús is van mindenben. Biztos sok minden mással lehetne helyettesíteni, akár csak pulykával, az is egy fokkal jobb, de akár ezért a húsért kár, ez nem tesz hozzá sokat a leveshez. Melegszendvicsben pedig kifejezetten zavaró. Ettől függetlenül lehet, hogy csak mi fogtunk ki egy csirkés napot, reméljük máskor van más is, le fogjuk tesztelni.

A hely maga amúgy kicsi, egymást kell lökdösni, hogy elférjünk bent és a kinti asztaloknál is, aki persze elvitelre utazik, annak tökéletes az egész. De reméljük, gyorsan jön a bővülés, és akkor már akár rendesen le is lehet ülni, mert az ötletben benne van a konjunktúra.

A srácok, akik vezetik az üzletet jófejek, látszik, hogy még nincs rajtuk egy 10 év köretpálya sötét árnya, vagy éppen nem ment szét a térdük 10 nyár alatt a Balatonon fehér ing-csokornyakkendőben. Ez így van jól, kell ez a lazaság és nyugati gondolkodás, hogy egy kicsit új életet leheljünk a már unalomig ismert megoldásokba. Remélem, hamarosan lesznek olyanok is, akik rendes szendvicseket, smoothie-kat, meg minden egyebet kínálnak, hogy végre a Fornetti kiszoruljon mindenhonnan, és ha nem is főttet eszünk minden nap, legalább frisset és egészségeset, ha pedig finomat, az külön öröm lesz.

Tags: , ,