A tavaly év végi vadászaton a kemény munkámért kapott jutalomból egy remek vadas készült.
A múltkori vadas recepthez képest, csak a marhát cseréltem vadnyúlra. A csere mondhatni minőségi volt. A folyamat továbbra sem túl bonyolult, de mindent bele kell tenni, ami belevaló, semmit sem szabad elspórolni.
A jó kis füstölt szalonnát lepirítottam, hagymát üvegesre pároltam, zöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, zellert) – melyeket előre felkockáztam – megfuttattam. Ezután jött a hús, kicsit azt is lepirítottam, kivételesen most egy kis vörösbort is öntöttem mellé, majd hús alaplével és vízzel felöntöttem. Fűszerezés: só, bors, babérlevél.
Hagytam szépen rotyogni, mintha húslevest főznék. Amikor a hús megpuhult, akkor kivettem őket, majd a zöldségeket botmixerrel összetörtem. Tejfölös habarással sűrítettem, majd miután egy jót rottyant, visszatettem a húsokat.
Körete nem is lehetett nagyon más, mint a jól bevált krumpligombóc.
Egyszerűsége ellenére időigényes, de megéri a fáradtságot.
Tags: hagyma, krumpligombóc, sárgarépa, szalonna, tejföl, vadas, vadnyúl