Étterem: Fruccola

Amikor még Magyarországon újdonságnak számított, hogy valahol külön csak akár reggelizni is lehet, akkor nyitott a Fruccola, akkor voltam is ott, de sok emlékem nem maradt róla. Aztán szép lassan teltek az évek, és annyit kerülgettem, és néztem, hogy ebédkor milyen hosszú a sor, hogy végül visszatértem újból, de először reggelizni.

A hely maga (most az Arany János utcában lévőről beszélek) nem túl nagy, de a jó elrendezésnek és berendezésnek köszönhetően elég tágasnak hat, és szép számmal akár helyet is lehet foglalni. Ötletes dolog, hogy számos hazai- és nemzetközi magazint lehet reggeli és ebéd közben olvasgatni, ilyen nincs is máshol itthon, hogy a leves mellé Vanity Fair olvasható.

Reggelik közül a kedvencem az angol reggeli, amely bár nem olyan azért mint a Covent Garden piac közepén lévő, de jó alternatívája lehetne annak. A croissant kis vajjal is nagyon jó, szendvicset sajnos még nem kóstoltam, de majd sorra kerül az is. Nagyon hiányzik a bundás kenyér, az mégiscsak minden reggeli királya. Jó választás a teapigs teamárka, az már csak az én bajom, hogy pont az earl grey teájuk nem a legjobb.

Újabban rákaptam az ebédre is, mivel itt tényleg, amolyan “könnyű” ebédet lehet fogyasztani, rendes zöldség körettel, halakkal, sovány húsokkal. És ha már a sovány húsok. Furcsa, de még menüt nem is ettem, és ennek az oka egyszerű, minden esetben csirke- vagy pulykamell van menüben (kicsit hasonlóan a Leves.hez). És ez elijeszt. Amúgy sem szeretem már ezeket a száraz húsrészeket, de nekem itt olyan érzésem van, hogy ezt kapod, ennyi pénzből nincs jobb. És nem is akarom megpróbálni, nekem ezek a húsok már a legalja, és van egy cola light utóérzésem is, sokan azt hiszik, a light cola egészségesebb, mert nem rendes cukor, hanem szacharin van benne. Itt is ez van, hogy ezek a szárnyasok már annyira távol lehetnek a rendes tartástól és olyan gyorsan növekedhetnek valamitől, hogy ebbe nem érdemes belegondolni, hogy ez bármilyen szempontból egészséges-e. Ezért én inkább gomolya sajtot, néha lazacot, vagy valamilen salátát és tésztát eszem. Jó lenne, ha a kétféle húson kívül más is lenne, mert a leves mindig nagyon jó. Ki lehetne próbálni a hazai halakat, esetleg valamilyen sertés vagy marha húsrészt, a borjúról és bárányról nem is beszélve, biztos lehet találni olyat, ami még árban nem száll el. Vagy ott az általunk maximálisan imádott és preferált kacsa(mell), azt még nem tömegtermékesítették, sok jó dolgot ki lehetne hozni belőle. Így akár lehetne egy fokkal drágább menü is, igazából tele a hely, nagy kockázat nincs, szerintem, mindent elvinnének, amit a hely kínál.

Szóval ezt az egy negatívumot tudom elmondani, amitől ez a hely nem csillagos ötös. A frissen facsart narancslé és a többi smoothie pedig egyedülállóvá teszi a helyet, meg nekem is jut így rendesen folyadék, mert a vizet alig bírom inni, pedig kéne literszámra.

A Deák téren (pontosabban Kristóf téren) lévő üzlet egy kicsit nagyobb, de amiben jobb, hogy sokkal több szék van kint, illetve a sor is kisebb.

Plusz pont a szép honlap, a twitter jelenlét, de nem mondhatom, hogy ne lehetne még tovább fejlődni ebben is.

Tegyetek egy próbát a Fruccolával.

Tags: , ,