Kipróbáltuk: Padthai Wokbar

Mikor először megláttam a portált az Október 6. utcában, még javában építkeztek. Aztán végre eljött a pillanat és meglepetésünkre meghívást kaptunk a sajtótájékoztatóra. Természetesen nem hagytuk ki.

Amszterdamban pár évvel ezelőtt találkoztam egy hasonló koncepcióval. Ott nem egy dedikáltan Wok Bar volt az étterem, hanem egy nagy 2 szintes önkiszolgáló étterem, ahol a felső szint egyik szegletében kiválogathattad előre a zöldségeket egy tálba, majd átadva a szakácsnőnek választottál tésztát/rizst, húst/rákot, szószt és pillanatok alatt összeforgatva nagyszerű ázsiai ízeket készítettek el neked. Nem is nagyon értettem, nálunk miért nincs valami hasonló.

Jó hír! Most már van! A sajtótájékoztatón megtudtunk minden hasznos információt az étteremről, ki, honnan, merről és miért? Thaiföldi nyaralások emléke, Thai-laoszi szakácsok, friss zöldségek, változatos alapok, feltétek, szószok, gyors kiszolgálás. A frissen készült ételek mellett, frissen facsart gyümölcsökből összeállított gyümölcsleveket is kínálnak Der Chef kolléga nagy megelégedésére, aki ugye ebben a témában igencsak kifinomult érzékkel bír! A rendezvényről elégedetten távoztunk, de megígértük magunknak, hogy mielőtt írunk a helyről még egyszer azért csak benézünk.

A második látogatásunk után már bátrabban írom le az érzéseimet. Az ételek és azok variálhatósága szerintem nagyon is rendben van. Sikerült a második alkalommal sokkal érdekesebb ízeket összeválogatnom, mint ami az első alkalommal került elénk. (A Burma – Green curry öntet az valami isteni!) A nagy sor ellenére is a szakácsok pörögnek, nem kell kibírhatatlanul sokat várni. (Ezúton is minden tiszteletünk az Övék, hogy abban az elkerített kis részben, ami talán az étterem legmelegebb pontja lehet, így bírják.)

Az ételek kiadásánál azért nem árt résen lenni, ha van némi torlódás. A blokkon lévő sorszámot kiabálják, ha kész az ételed, de ha éppen felmész az emeletre, hogy lepakolj és ne a többi várakozóval tipródj, könnyen lemaradhatsz. A blokkok hamar eláznak, vagy éppen el is fújja őket a szél, az ételek meg nekünk rutintalanoknak egyelőre nem nagyon különböznek első ránézésre.

Számomra az egyetlen negatív élmény az étteremben a nagy meleg és a megfelelő szellőzés hiánya. Nem “kajaszag” van az étteremben, mert a konyha rész rendesen el van kerítve, megfelelő elszívó rendszerrel, ezzel tehát semmi gond. A vendégtérben van nagy meleg. Sikerült persze a legnagyobb kánikulában menni és ezt felismerve a vezetőség igyekezett szobai ventilátorokat üzembe helyezni, de sajnos ezek csak pillanatnyi felüdülést hoztak.

A fentiek fényében Budapest első “fast casual WOKBARja” részünkről erősen ajánlott. Valószínűleg mi is rengeteget fogunk oda járni, mire kimerítjük az összes, a tészták, szószok és alapok adta variációt.

Kis ízelítő abból, hogyan dolgoznak a Wok mesterei:

padthai wokbar budapest from Sawyer on Vimeo.

Tags: , , , ,