Spenótos-ricottás ravioli fürjtojással

ravioli fürjtojással, ricottával, spenóttal

Először is ne kezdjünk ilyen dologba bele rendes nyújtódeszka és nyújtófa nélkül. Szintén jobb eredményt kapunk, ha tésztanyújtó gépet használunk, ahogy tette ezt Commis de Cuisin az ő raviolijával. Nem is akarnám leírni az egészet elölről, mert szinte minden pont így készült, ahogy ő is csinálta. Viszont pár tanulságot megosztok, hátha jól jön valakinek, aki ravioli készítésre szánja el magát.

Tehát a tészta az alfája és omegája az egésznek, nem bonyolult a dolog, de megfelelő eszközöket érdemes hozzá beszerezni. És ha már megfelelő eszközeink vannak, hagyjuk is a bolti dolgokat, mert a házi tészta más kategória mint a bolti száraz. Tésztanyújtó hiányában addig nyújtsuk a tésztát, amíg bírjuk, mert amúgy tuti vastag lesz, ahogy most is lett. Már úgy tűnt, hogy jól ki lett nyújtva, de kifőzve sokkal vastagabb lett mint vártuk.

A töltelékhez jó alap a spenót, ricotta, juhtúró, és ahogy próbáltuk a fürjtojás is.

fürjtojás

De a tészta főzésénél érdemes figyelni, mert a fürjtojásnak és a tésztának sem kell sok, a tojás úgy lett volna jó, ha még valamennyire folyik, nekünk rendes főtt tojás lett az eredmény. Szóval pár perc főzés, épp hogy a tészta már jó, akkor egyből szűrjünk. (vigyázzunk a fürjtojás ruganyos, nem könnyű a héját feltörni, így különválasztani a sárgáját a fehérjétől sem). Végül pedig a szósz. Szerintem az ilyen típusú ételekhez legjobban a klasszikus (jó fokhagymás) paradicsomszósz illik, pont olyan, amilyet a húsgombócnál csináltunk. Nem is bonyolult megcsinálni, és remekül illeszkedik a pikáns íz a tészta töltelékéhez. Ezúttal mi pestót adtunk hozzá, de nem volt tökéletes párja a tésztának. A sajt sem lehet más mint friss parmezán.

Ezek röviden a főbb irányok, aki ezeket betartja, az nem fog csalódni a végeredményben.

ravioli

Tags: , , , ,