der Pék: Teljes kiőrlésű rezgő linzer

Teljes kiőrlésű linzer-2

A Magyar Konyha nyári számában olvastam egy linzer receptet (a Majthényi Présház tálalásában) és át is ültettem egészségesebb köntösbe teljes kiőrlésű liszttel elkészítve.

A hozzávalók:

35 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg vaj
10 dkg nyírfacukor
2 db tojássárgája
9 gr sütőpor

Összegyúrjuk a hozzávalókat, a tészta 2/3-át sütőpapírral kibélelt tepsi aljára reszeljük. Ezt követően rárakjuk a tölteléket, majd ráreszeljük a maradék tésztát. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Töltelék hozzávalói:

4 db tojásfehérje
10 dkg nyírfacukor
10 dkg lekvár

A tojásfehérjét a nyírfacukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a lekvárt.

Az eredeti receptet több helyen átalakítottam, kevésbé édesre és sokkal egészségesebbre. A lekvár anyukám csodás nyírfacukorral készült vegyeslekvárja volt. Legközelebb biztos több lekvárt fogok belerakni, mert keveselltem a 10 dkg-ot. Aki kipróbálja a receptet, az mindenképpen több lekvárt rakjon bele.

Teljes kiőrlésű linzer-1

Tags: , , , , ,