Avokádóban sült tojás

avocado_baked eggsA Foodie Team rendszeres hírlevelében olvastuk a receptet, melyet egy ráérős reggelen el is készítettünk. Nem bonyolult.

Érett avokádót félbe vágjuk, kiszedjük a magot, talpat faragunk nekik, hogy vízszintesen álljanak és elősütjük 10 percig sütőben, só, bors, olivaolaj. Igyekezzünk jó érett avokádókat választani, de az elősütés mindenképp ajánlott. Nekünk elsőre nem is lett elég puha az elősütés nélkül.

Tehát. Miközben sül az avokádó, a bacont kisütjük serpenyőben. 2 tojást felütünk 1-1 pohárba. Fontos, hogy először a pohárba üssük a tojást, mert a mag helye úgyis kicsi lesz és ki fog folyni! 🙂 (tapasztaltuk…)

Amint elég puhának ítéljük az avokádót, mehet bele a tojás, só, bors és irány vissza a sütőbe, kb. 10 perc és tálalatunk is. Ha jól eltaláljuk a sütési időt, akkor a sárgája még kicsit lágy marad. Én legalábbis így szeretem.

Ha cifrázni szeretnénk, akkor reszelhetünk rá akár sajtot is, melyet csa a végén olvasszunk rá.

avocado

Tags: , ,