Mandulás halva

DerChefHalva-1
A bioboltban járva levettem egy csomag teljes kiőrlésű búzadarát, hogy valamit fogok belőle csinálni. Akkor még nem tudtam, hogy halva lesz belőle, csak az volt biztos, hogy édes lesz.

Természetesen egészséges hozzávalókkal készült, nem túl időigényes elkészíteni és nem utolsósorban finom.
Hozzávalók:

300 ml zabtej
300 ml víz
10 dkg nyírfacukor
300 ml teljes kiőrlésű búzadara
10 dkg vaj
kardamom
fahéj

A zabtejet, vizet és nyírfacukrot egy edényben kis lángon felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Az egész mandulákat mozsárban összetörjük. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a búzadarát, illetve a mandulát. Összeforgatjuk őket és addig melegítjük, amíg szépen meg nem pirulnak. Ezután ráöntjük a folyadékot és megy még bele egy kis fahéj és kardamom. Felforralom és már kész is. Sütőpapírral bélelt edénybe beleöntöm, ha kihűl, akkor fogyasztható.

Tags: , , ,