Olasz spenótkrémleves

d-1

Mostanában rákaptam a levesekre és ez a spenótkrémleves nagy kedvencemmé vált, a Silver Spoon-ban találtam a receptet.

A piacon szinte az összes termelő tele van spenóttal, egészséges is, mindenképp érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

500 g spenót
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
3 evőkanál tejföl (v. joghurt ízlés szerint)
fél citrom
40 g vaj
3 fej krumpli
500 ml zöldség alaplé
só, bors

Vajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet és kevergetjük egy percig. Hozzáadjuk a spenótot, az apróra felaprított krumplit, majd felöntjük az alaplével és fél citrom levével. Ízlés szerint vizet is adhatunk hozzá, ki mennyire sűrűn szereti, én szoktam. És persze sóval, borssal ízesítjük. Ha a krumpli is puhára főtt, akkor mehet a turmixgépbe. Ezt követően visszarakjuk a tűzhelyre és összekeverjük a tejföllel. Ha felrotyogott, akkor már készen is vagyunk. Kis olívaolajjal nyakonöntjük a tálaláshoz.

Tags: , , , ,