Citromos karfiolkrémleves

1

A hideg beköszöntével egyre jobban kívánom a tartalmas, lélekmelengető leveseket. Ezt a citromos karfiolkrémlevest nagyon egyszerű megcsinálni és nagy kedvencemmé vált úgy is, hogy sosem voltam odáig a karfiolért.

Hozzávalók:
2 fej krumpli
1 közepes méretű karfiol
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 fehérrépa
1 evőkanál vaj
őrölt kömény, koriander, mustármag
fél citrom leve

bors

Vajon megfuttatom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a fűszereket. Ezután jöhet a rózsákra szétszedett karfiol, a felkockázott krumpli, fehérrépa. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal ízesítem. Közepese lángon főzöm a levest 30-40 percig. Ha megfőttek a zöldségek, akkor kézimixerrel nekiállok és pürésítem a levest. Majd vissza a tűzhelyre, hozzáadom a citromot és még egy kicsit rotyogtatom (adok még hozzá fűszert is, ha szükséges). Kis chilivel, pirított tökmaggal bolondítottam meg.

Pin It

Tags: , ,

  • másik anna

    jeee, poszt itt!! hurra

  • http://www.derchef.hu Poissonnier

    Lesz még több is, csak a lelkesedés kitartson:)