Narancsos teljes kiőrlésű lepény

1

Lassan itt az év vége és az idei évben még nem volt der Chef bejegyzés a csapattól. Úgyhogy megmentve a stáb becsületét jöjjön egy narancsos teljes kiőrlésű lepény receptje.

A hozzávalók a tésztához:

150 g teljes kiőrlésű liszt
40 g nyírfacukor
90 g vaj
2 tojássárgája
1 evőkanál hideg víz

A töltelék:
2 dl frissen facsart narancslé
6 tojás
100 g nyírfacukor
1 tejföl

Először összekeverjük a lisztet, nyírfacukrot és hozzáadjuk a felkockázott szobahőmérsékletű vajat. Majd jön a tojássárgája, a víz és összegyúrjuk a hozzávalókat. Ezt követően műanyag fóliába csomagoljuk és fél órára berakjuk a hűtőbe. (ha ezt a lépést kihagyjuk, akkor összezsugorodik a tészta)
Egy piteformát előkészítünk sütőpapírral kibélelve. A tésztánkból kis darabokat leszakítunk és belenyomogatjuk a piteformába, fontos, hogy ne legyen sehol sem lyuk, különben a töltelék át fog szivárogni. Villával megszurkáljuk és ezt követően fél órára ismét a hűtőbe rakjuk.
2
A fél óra leteltével a tetejére sütőpapírt rakunk és valami hőálló dolgot rakunk rá (én egy kisebb tepsivel oldottam ezt meg). 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 10 percig sütjük, majd levesszük a tetejéről a sütőpapírt és további 5 percig sütjük.
150 fokra levesszük a hőmérsékletet és ráöntjük a már korábban elkészített tölteléket (csak össze kell keverni a hozzávalókat). 45-50 percig sütjük és hagyjuk a végén kihűlni.

Pin It

Tags: , , , , , , ,