Fakultáció: Nyúl ratatouille-jal és kuszkusszal

A Tetrabbit Kft felhívására készült második receptünk lapockából készült, kis francia és marokkói beütéssel. Lássuk.


A nyúl lapockáját mustárral és borssal jól bekentük, majd félretettük kicsit pihenni.

Nekiálltunk a ratatouille elkészítésének. Igazából ez nem egy ördögi feladat, majdnem ugyanúgy készül, mint egy rendes magyar lecsó, csak éppen ez a franciák lecsója. 🙂 Kockára vágott szalonnán hagymát pirítottunk, majd az előre összevágott zöldségeket (padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, paradicsom) rádobtuk. Nem volt más dolgunk, csak a rendszeres kevergetés és a fűszerezés. Került bele só, bors, némi őrölt chili, rozmaring és persze egy korty fehér bor is. Miután kellően összepárolódtak a zöldségek, félrehúztuk a tűzről és elkészítettük köretünk másik részét a kuszkuszt.

Kuszkusszal már sokszor találkoztunk, viszont sosem főztünk vele. A kuszkusz Észak-Afrikában nemzeti eledelnek számít, búzadarából készítik, különleges technikával apró gömbökké morzsolják, majd több napig szárítják. Az elkészítése pofon egyszerű. A kuszkuszt másfélszeres forró vízzel leöntjük, sózzuk, megkeverjük és lefedett lábosban 10 percre félretesszük.

Előkaptuk a pihenő lapockákat, majd serpenyőben, kevés olajon jól átsütöttük mindkét oldalról. Amikor szépen megpirult a hús, a félretett ratatouille-ba helyeztük őket és rövid ideig még pároltuk őket.

Tálalását többféleképpen próbáltuk: Nyúl lapocka csak ratatouille-jal, nyúl lapocka ratatouille-jal és kuszkusszal. Nekünk mindkettő tetszett. 🙂

Hozzávalók:

60 dkg nyúl lapocka

5 dkg szalonna

40 dkg padlizsán

40 dkg cukkini

2 nagyobb kaliforniai paprika

3 fej hagyma

4 db paradicsom

25 dkg kuszkusz

1 dl fehérbor

só, bors, mustár, rozmaring, örölt chili,

További nyulas receptek:

http://gasztrabbit.blogspot.com/

Tags: , ,