Masnitészta rákkal és szárított paradicsommal

Mindig csak a rohanás. Az embernek nincs egy nyugodt perce. Meghalni sincs időnk. Ilyen közhelyekkel vezetném be a fenti ételt. Az életünk egyszerűen annyira átalakulóban van, mondhatni felgyorsult, hogy egyre inkább szempont, hogy olyan étel kerüljön az asztalra, amely egy óra alatt – mosogatással együtt – megvan. Nem mondom, hogy ez a jó irány, mert szívesebben főznék minden harmadik nap 5 órán keresztül húslevest, de ha az ember tisztességesen dolgozik, akkor nem fér bele ilyen luxus a mindennapokba. Meg így – lássuk be – a hétvégék álmos délelőttjébe bele tudunk szőni egy kis izgalmat.

Olívaolajon megpirítom a rákokat, majd sóval ízesítem, frissen őrölt borssal fűszerezem és szeletelt fokhagymát adok hozzá.  A rákok mindkét oldalát megpirítom, ekkor adom hozzá a lime levét, és mehet bele a szárított paradicsom is. Kevés chilit is adok hozzá, hogy azért legyen benne lendület, majd kevés fehérborral felöntöm, összeforralom az egészet.

A tésztára valószínűleg várni kell, de amint kész van, akkor összeforgatjuk a raguval. Parmezánnal tálaljuk.
Nem keccsöljetek, nem éri meg.

Tags: , , , , ,