Étterem: Momotaro

Magam is meglepődtem, hogy még nem írtam róla. Ott kezdeném, hogy már javában benne voltunk a kínai konyha rejtelmeiben, amikor szembesültem vele, hogy a Momotaro az nem egy indai vagy ki tudja milyen étterem – amilyennek én tévesen hittem – hanem egy rendes kínai hely.

Amikor utoljára Londonban jártam, kifejtettem, hogy mennyire hiányzik egy jó kis kínai gyorsétterem valahol a Wang mester féle étterem és a hagyományos kínai kifőzdék között. Ezt valahol oda tenném elméleti síkon, de persze ettől azért sokkal több a Momotaro, már csak azért is, mert nem önkiszolgáló, hanem kedves kínaiak szolgálnak ki, legalábbis általában. (közben kiderült, hogy Wangnál is van déli menü gyorsétterem jelleggel.)

Nem fogok nagyújdonságot mondani, ha azt mondom, hogy a ramen itt a menő…amíg rá men un az ember. Ajánlom a hagyományos zöldséges ráment, de aki egyből a pikánsba ugrana bele, az a savanyú-csípős rament válassza. Egy ramennel jóllakunk, ami valahol jó, valahol kiábrándító, ezért én nyomok mindig egy fafülgomba salátát. Amit nagyon bírok, hogy a máshol is kapható kínai fogásoktól egy kicsit eltér az ízvilág, de inkább jó értelemben, belekerül így egy kis izgalom. Pont ezért ajánlom a pacalt, aminek a fűszerezését nagyon eltalálják mindig. A színvonal egyébként hullámzik kicsit, ami nem baj, mert így biztosan nem gépek dolgoznak, hanem szakács, aki néha kicsit megborul, és ehetetlenül csípőssé teszi a jó öreg csípős-savanyú levest. Néha kacsát (szecsuáni) eszem, ami hibátlan. A többi hús kevésbé vonz, részben mert már kicsit unom a marha- és sertés vonalat a kínaiban, részben mert mindig ebédelni járok ide, és nem akarok 3e Ft-nál többet otthagyni. A helyet egyedivé teszi a belső kialakítása, amelyben a vadász stílus dominál, hisz korábban ez egy vadász étterem volt. Azóta kínai lett, és érdekes módon tökéletesen megfér egymás mellett a két terület.

És majdnem khagytam a másik specialitást, a bambusztálon párolt gombócokat. A ramen mellett ez a másik fő attrakció. Érdemes a zöldségeset kérni, valamiért sokkal jobb mint a húsos. A gombócok mellé adott szójaszósz is remekül illeszkedik, a gond csak az szokott lenni, hogy elfogy a végére. Vigyázzunk, a ramen és gombóc együtt rengeteg, választanunk kell.

Végül kimelném, hogy nagyon gáláns, hogy a zöld tea ingyenesen jár, és finom is, ez azért nagyon ritka, így gondolom ital forgalmat messze nem annyit bonyolítanak mint más hasonló helyek. Egy szó mint száz, örülök, hogy van ez a hely, aki teheti, próbálja ki, egy arany középutas kínai étterem ez, csalódni nem fog senki.

Tags: , , ,