Házi szörp nem házilag

Sok helyen találkozni szörppel vendéglátó egységekben, amelyek jellemzően a boltban kapható, sok gyümölcsöt nem látott sűrítmények. Vannak azonban helyek, ahol vagy csak jelzik, hogy házi szörpöt adnak, de kevés lehet a köze a valódi házihoz (érezni az ízén), vagy annyira házi már, hogy jócskán a pohárba kell tölteni, hogy legyen egyáltalán íze, ne szódavíz legyen inkább. Őszintén szólva, nem tudok olyan helyről, ahol valóban házi szörpöt kapunk, és az elkészítése, íze is hozza az elvárt szintet.

Manapság egyébként nem sikerül sehogy sem házi szörpöt csinálnom, amennyire jól sikerült az első meggyszörpöm, annyira rosszul a többi. Ha nem savanyodott meg bekeveréskor, akkor miután elkészült, utána savanyodott meg. Valószínűleg a gyümölcsök sem voltak makulátlanok, valamint nem fertőtlenítettem az üvegeket eléggé, erre tudok tippelni, vagy még több na-benzoátot kell használnom. Annak idején ki is hirdettem egy házi szörp versenyt, amely során a nem éppen független zsűri az én meggyszörpömet szavazta meg győztesnek.

Viszont ha most írnám ki a versenyt, nem lenne ilyen egyhangú a fölény, mert találtam egy új forrást, egy új szörpöt, amelyet kereskedelmi forgalomban is el lehet érni. Ez a Sokorópátkai Finomságok termékcsalád, amelynek valamennyi népszerű ízben vannak szörpjei. Elsőre a klasszikusokat próbáltam, meggy, málna, ribizli. Mindhárom hibátlan, nagyon érezni a gyümölcs zamatát, és az állaga, sűrűsége a szörpnek tökéletes, egy idő után lehet érezni, mennyi kell a pohárba, hogy hibátlan legyen. Azonban most kipróbáltam a som ízesítést, amelyről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, elképzelni sem tudtam, milyen íze van a somnak, de jobban ízlik mint a málna, pedig nekem szörpben a málnaíz az etalon. A szörpöket a Róna utcán (tovább kell menni a Thökölyn a Tesco felé) lévő éjjel-nappali zöldségesnél lehet megvenni. Remélem máshol is kapható, sőt bízom benne, hogy egyre több helyen, jó érzés lenne, ha ilyen szörpöket lehetne mindenhol kapni.

Ezúton is üdvözöljük Regőczi Gyula őstermelőt, aki gyártja ezeket a termékeket, kitartást és jó disztribúciót kívánunk neki. Weboldal egyelőre nincs, van viszont facebook oldaluk.

Tags: , , , , , , ,