Street Food Show 2012

Nem vagyok híve ennek a Dining Guide szerveződésnek, mert már mindenki ismeri a felkapott 10 étterem, 5 népszerű gasztroblogger nevét, a többi funkciója meg egyszerűen használhatatlan. De ezúttal sikerült egy nagyon jó szervezést, programot letenni az asztalra. Egy ún. street food show-t szerveztek, ahol ott volt a “Legjobb hamburgeres, gyrosos, kínais, szendvicses, osztriga-kaviár-pezsgő, lángos, gofri, kézműves fagyi, bor, kézműves sör, kávé, 15 blogger, sztárséfek, vadonatúj éttermek, gyerekfőzőverseny” hirdette a sajtóközlemény. Valami food show már volt tavaly is, de az gondolom nem volt túl sikeres. Ez viszont az lett.

A helyválasztás nem lehetett volna jobb. A Hold utcai piac második emeletére kerültek a pavilonok, amely bár valóban izgalmas belvárosi helyszín volt, de a felső szint közlekedés szempontból nem volt az igazi a szűk járórész miatt. De sebaj, ezen nem akadtunk fenn, azon igen, hogy megint ez a buzi jegyrendszer volt, ami már nagyon unalmas, és őszintén szólva egyáltalán nem látjuk az értelmét vásárlói szempontból, azon túl, hogy stressz, hogy elveszlik a fecni, sor van a pénztárnál, stb.. Nem baj, nem akadtunk fenn ezen sem, mert egyből a bejáratnál már friss tengeri herkentyűk fogadtak bennünket. Felhörpintettünk egy osztrigát és néhány kagylót, kb. mintha feles lett volna. Osztrigát felszívni mindig különleges élmény, főleg, ha ez a mozdulat nem tengerpart mellett történik. Ez egy tökéletes intro volt, utána elindultunk körbe. A lángosost nem értettük mit keres itt, a lépcső mellett álló fagyis is elég snassznak tűnt, ahelyett hogy elmennének az Icecreamists üzletébe. Aztán jöttek az érdekesebbek, mangalicatarjából szendvics, jó frissen, ropogós bagettban, hú de jó volt. Kint volt Wang mester is, aki sajnos ide megint az olcsóbbik “felét” hozta, itt már a sor végeláthatatlannak tűnt.


Még egy hörpintés osztrigával zártuk a rövid kirándulást. Összességében nagyon pozitív és hasznos kezdeményezésnek tűnik ez a street food show. Van abban szépség, hogy fent osztrigát vagy éppen Wang mester féle kínait esznek az emberek, miközben a lenti piacon a kínai kifőzdében zavartalanul folyik az ebéd. Igazából jó érzés, hogy ilyen felmerül, nagy öröm, hogy nagy az érdeklődés, de a koncepció nekem még nem kiforrott, ugyanis, hogyan tovább? Jövőre lesz még egy? Miért nem lehet ezt állandósítani, a belvárosban lenne kereslet ilyen választékra, ilyen minőségi ételekre, gyakorlatilag bármit el lehet ott adni? Vajon nem lenne jobb a Hold utcai piac felső szintjét átalakítani ilyenre, kiadni ilyen típusú vendéglátósoknak, és kialakítani egy állandó pavilont, ahol minőségi szendvicseket, egytálételeket kapni? (azt pedig csak zárójelben, hogy miért ne lehetne egy minőségi piacot felhúzni ide a teljes épületben, és a hagyományos eladókat, nagybanisokat elkergetni a többi helyre, felesleges még egy pont ugyanilyet ide csinálni, főleg a belvárosban.) Szerintem jobb lenne, mint olcsó kínai ruhákat vagy vegyiáru cikkeket vásárolni az emeleten, most ez van a mindennapokban, amikor nincs food show. De akár egy teljesen más belvárosi helyszínen is simán megélne egy ilyen koncepció, aki itt dolgozik, annak már unalas az összes itt kapható étel, és higgyétek el, ha egy Fruccola tömve van minden nap, akkor aki egy kicsit is hasonló dolgot (koncepciót), és nemcsak csirkemellet kínál, biztosan megélne. Úgyhogy, ne adjátok fel, gondoljátok tovább a koncepciót, egy törzsvendégetek tuti lenne, sőt egyet még mozgósítani is tudok.

UPDATE (2012.12.07.)

Nem kellett sokat várni és eljött a következő Street Food Show is, gondolom a nem várt nagy siker miatt. Ezúttal nem voltak akkora brandek, de lehetett találni izgalmas megoldásokat. Egyből bejáratnál fogadott minket a Halkakas, akiktől sajnos már nem jövünk annyira lázba, mert “eljátszotta a bizalmunkat” párszor, meg már ismertük is a portékát. Ezért gyorsan tettünk két kört, hogy lássuk, hogy kik közül választhatunk, és hogy lenne a legtöbb mindent megkósítolni. Furcsa, de körbemenve Hold utcai piacon, nem tudtunk volna választani, nem derült ki a kirakatokból, hogy mi a kínálat, ezért megnéztük a Dining Guide oldalát (örülnénk lassan egy mobilverziónak). Jól emlékeztem, a Fragola ezúttal leveseket főzött (a fagyi helyett – zavarba is jöttünk a kérdéstől, hogy akkor most mit is hallottunk róluk). A szicíliai paradicsomleves és a vargányakrémleves is hozta a szintet, érdemes kipróbálni. Aztán gondoltuk, hogy nem jöhetünk ki rosszul egy kézműves sör és csöppentős kenyér kombóból. Az ötlet nagyon jó, a szalonnasütés “hangulatát” idézi, egy gofrisütő szerű sütőbe szalonnát és kolbáaszt tesznek, ezt felhevítik, és a kifolyó zsír megy a kenyérre, majd a sült szalonna, kolbász, kis hagyma. Hibátlan volt sörrel. Egy dolgot sajnálunk, mivel nem volt külön standjuk (és mivel nem voltunk figyelmesek), lemaradtunk a Funky pho-ról. Ezúttal a show-n kevesebben voltak, legalábbis amikor mi mentünk, ezáltal jobb is volt, többet lehetett beszélgetni, megtudni a termékről. Továbbra is hiszünk az ötletben, és bízunk benne, hogy lesz még ilyen, és nem fárad el az ötlet.

 

Tags: , , , , , ,