Kipróbáltuk: 2 Spaghi

2Spaghi - pesztós tésztaOlasz. Tészta. Kőegyszerű. Talán így lehetne összefoglalni a két olasz srác vállalkozását, a 2 Spaghi Kft.-t, amely kis hazánkban, azon belül is a Gozsdu-udvarban működik. Tört magyarsággal, sokkal inkább angolsággal, pontosabban olaszsággal fogadják a vendégeket, és az inkább őszinte mint stílusosan vagy bárhogyan berendezett kis étkezőjükben lehet fogyasztani frissen készített tésztát. Általában kétféle van, de van amikor egy harmadik változat is megbújik a konyhában.

Ami külön dicséretes, hogy mindig van vegetáriánus vonal, tehát, aki már unja a húst, vagy csak egyszerűen nem eszik azt, simán talál magának vagy egy pesztós vagy egy zöldséges lasagnét. Én eddig ebbe a kettőbe futottam bele.

A srácok elvileg Milánóból jönnek, az alapanyagokat is onnan szerzik be. A tészta minősége valóban kiemelkedő, de amire esküszünk az az olívaolajuk, amit mindenre öntenek. Na az valami csoda. Tésztát elvitelre is lehet venni, bár a csomagolás pont ugyanaz mint ha ott ennénk meg helyben. Nincs túlcicomázva az egész, van a napi étel, meg kétféle üdítő, víz. De ami nagyon jó, hogy lehet venni friss tésztát, amit ők csináltak, külön érdem, hogy van ricottával, spenóttal töltött ravioli is. Nem olcsó, de friss és olasz. A pult alól vehetünk otthonra paradicsomszószt is, én ettől nem voltam valamiért elájulva, sokkal jobbat vártam, de mindenképpen próbáljuk ki, ha már unjuk az otthoni saját paradicsomszószunkat.

2spaghi tésztaPárszor ott ebédelve, a műanyagdobozból tekerve a spagettit műanyagvillával, azon gondolkodtam, hogy vajon jó-e ez így, ahogy van? Vagy lehetne jobban, még izgalmasabban csinálni? A kérdés nehéz, mert ha valaki nem vágyik arra, hogy a szerethetőbb és hitelesebb Vapiano legyen, akkor felesleges. De ha sokkal több embernek akarnának örömet szerezni, akkor bizony érdemes lenne márkát építeni, kicsit feldobni a helyet, esetleg tányérokra merni a spagettit. Én hiszek az arany középútban, illetve Londonban járva mindig belefutok hibátlanul kivitelezett gyorséttermekbe, onnan sokat lehetne meríteni, de itthon is látni már példákat. De persze, ha ez az egész inkább csak a móka kedvéért, illetve tisztes megélhetés céljából üzemel, akkor jó úgy, ahogy van.

Tags: , , ,