Tengeri sügér zelleres, spenótos rizzsel

seabass2Egyre bátrabban megyünk be a helyi halashoz és eleget is bámultuk már a kínálatot ahhoz, hogy továbblépjünk egy kicsit a lazac nyújtotta biztonsági játékon. Nagyon messzire még azért nem jutottunk, de igyekszünk.

Szóval, miután eleget ácsorogtunk a halas pult előtt és próbáltunk szakértően mustrálni a kínálatot, illetve fordítgatni a neveket, megvettük akcióban a fenti halainkat. Viszonylag a tengeri sügérből nagy a választék. A kisebb és közepes méretűekből egyből hármat adnak egységáron a nagyobbak súlyra mennek. Mi a közepesből hoztunk el hármat, amit ott helyben szépen meg is pucolnak és kitisztítanak, vagy akár fel is darabolják, ha szeretnénk. Minden friss és üde, lenyűgöző.

fishmonger

Semmi faxni, tepsi, olivaolaj, só, bors kívülről, a hasába pedig a fűszereken kívül 1-1 szál újhagymát, petrezselyemzöldet és citromot tettünk. Mellé karikáztunk még némi chilit, meg pár gerezd fokhagymát. Letakartuk és már mehetett is a sütőbe.

A zseniális körettel már régóta szemeztünk, most végre el is készült. A receptet Jamie-től lestük el.

Vezsünk egy szép kerek zellert, kockára vágjuk, megpároljuk. Közben egy másik edényben rizst főzünk. A rizst még azelőtt keverjük a megpárolt zellerhez, mielőtt éppen készre főznénk. Nem baj, ha még egy kicsit tocsog, pont úgy lesz jó. Tehát, zeller rizs egyben, két kavarás, majd friss spenóttal nyakon öntjük az egészet. (Mi bébi spenótot használtunk. A lényeg, hogy friss legyen) Spenóttal még 1 perc a tűzön, amíg kicsit össze nem esik és már lehet is tálalni. Zseniális.

seabass3

Tags: , , , ,