Donut vs. cronut

Briós vs Donut LibraryDonut Library vs. Briós. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Részben üdvözölendő, hogy a külföldön oly népszerű “megoldások” megjelennek itthon is, jó, hogy ilyen téren is ki tud kicsit nyílni a világ, részben pedig továbbra is idegesítő ahogy ezek az új helyek pont nem a külföldi mentalitással végzik a dolgukat, hanem igazi magyar módon.

Tudom nem szerencsés összehasonlítani a fenti két terméket, mert az egyik (a cronut) sokkal kutyaütőbb mint a fánk. Az ízekbe, termékekbe, azok állagába nem mennék bele, azt már sok helyen leírták, nekem azokkal akkora bajom nincs. Amivel viszont van az az, hogy ugyanazt tapasztaltam mindkettő esetben mint a Cserpesnél korábban. Nem tudják kezelni a népszerűséget. Ami első blikkre nem is akkora gond, de amikor elindulsz hozzájuk (sajnos csak estefelé, mert meló azért csak van napközben), hogy vegyél az új őrületből, és azt mondják, hogy “ja már elfogyott”, akkor igazából már nem is akarod meggyőzni őket arról, hogy amúgy ez hogyan fordulhat elő, és egyáltalán miért nem rohan valaki valahova, hogy legyen. A fánk (Donut Library) ebből a szempontból korrektebb volt, mert csak negyed órát kellett várni az új adagra, a cronutosok gondolom konstatálták, hogy zárás előtt minek még új adag.

Második kísérlet sajnos megint este volt, a cronutból volt három darab, ahogy kell, reggeli eresztésből maradt, már gondolom senkinek nem kellett, én elvittem, azért mégiscsak megkóstolom. A fánk esetében nem volt gond, volt mindenből rendesen, ők ezt komolyabban veszik.

Ami azonban már kifejezetten zavart, hogy mindketten dobozba tették bele a portékát. Kérdeztem, hogy akkor szatyrot kérhetek-e, mert hogy így tartsam a kezemben (ráadásul két dobozt), “ja az nincs”, egyik helyen sem. Elismerem, hogy a Donut Library Libresse színű doboza kellően feltűnő (a Briósé csak kommerszen egyszerű), de azért ez nem Miami, ahol reggel (főleg, hogy este volt) vidáman besétálok – a hawai mintás ingemben – a munkahelyre és kiosztom a reggelit, mindezt 2 percre az adott helytől. Annyira nem Miami volt, hogy a “nyugati” metrómegállóhoz mentem, ahol épp csúcsforgalom volt, és onnan még sok megállót, majd séta. Nem volt egyszerű egyensúlyozni a két dobozzal.

Szóval teljesen eltévedt dolgok ezek, de legalább vannak. A Donut Library még így is istenesebb mint a Briós, reméljük ők is igyekeznek egy kicsit jobban, és nem felejtik el, hogy nem én teszek szívességet, hogy náluk vásárolok. Amúgy nekem a két termék teljesen rendben van, néha jól esik a tömény a cukor.

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , ,