Káptalantóti piac

Káptalantóti piacBevallom már régóta tervbe volt véve, hogy eljutunk ide, de azért nem a legfrekventáltabb helyen van az országban, illetve kocsi nélkül kár is próbálkozni. Első blikkre nekem nagyon nagynak tűnt, és ami meglepő volt, hogy ennyi ember van itt. Kb. a Csörsz utcai biopiachoz hasonlítanám, de attól is nagyobb, és ami aztán végképp meglepő, hogy messze nem olyan drága, kb. egy hagyományosabb Lehel téri piac árszintjén mozognak az árak.

Szóval jó hangulata van az egésznek, van itt minden, zöldség-gyümölcs, húsfélék, hal, sütemény (még teljes kiőrlésű is), szappan, gyógyhatású akármik, terítő, kés, régiség, szóval minden ami a kategóriába lazán belefér. Nem is lehet könnyen végigjárni, elbámészkodik az ember, beszélget, vásárol, kóstol, telik az idő, főleg ha 40 fok van. Azért el kell mondani, hogy az árus talán kicsit sok is, mármint olyan értelemben, hogy sok olyan eladó van, aki ott van a hülye termékével az összes falunapon, fesztiválon, és itt már nem lenne rá szükség. De ezt a réteget ha lehámozzuk a piacról, akkor azért sok csiszolatlan gyémánttal találkozni. Szinte minden bejött, amit vettem, így a vörösboros szarvaskolbász, Marika néni féle menta-, cseresznyeszörp, 100%-os (tényleg) alamalé, rétes, sőt még a Hollóházi kék pöttyös bögrémnek is megleltem a piros párját, szóval őrület mit nem talál az ember egy ilyen piacon.

Káptalanóti piac

Két dolgot nagyon el tudok képzelni. Egyrészt, hogy a Balaton-felvidéken töltöm a nyarat, és minden vasárnap itt vásárolok be a következő hétre, illetve azt, hogy egy ilyen piac szerveződjön Budapesten is. Szívem szerint fel is kérném Harmathy Ildikót, a piac megálmodóját, hogy ezt ne tartsa meg magának, hanem inkább terjessze, amennyire csak tudja. Tudom volt már próbálkozás Óbudán (csak ott ne), de lehetne ezt még nagyobban is csinálni, pont annyira, ahogy most a Balatonon van. Biztos vagyok benne, hogy kereslet az lenne.

Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac Káptalantóti piac