Bőrgyógyász: A gyerekeket meg kell tanítani, hogy a kalap és a póló kötelező, ha napos

A gyermekeket kell leginkább megvédeni a leégéstől – figyelmeztet a bőrgyógyász, aki elmagyarázza, hogy 20-30 évvel később megjelennek a túlzások hatásai. 10 és 5 év közötti gyermeknek nem szabad közvetlenül a napsütésben ülnie, hanem árnyékban.

Ügyeljen arra, hogy egy füles sapkával védje – mert a fül, a nyak és a nyak különösen a gyermekeknél érzékeny a napra – egy blúzzal, amely eltakarja a vállát, a bőr többi részét védőkrémmel borítják – mondta Ana Maria Forsea bőrgyógyász a Pro TV News interjújában. A bőrgyógyász kifejtette, hogy „a gyermekek számára a legjobb és ajánlott ásványi szűrővel ellátott krémek”.

A legajánlottabbak az ásványi szűrővel ellátott krémek

„Ezeknek az ásványi szűrővel ellátott krémeknek megvan az az előnyük, hogy nem hatolnak be annyira a bőrbe és blokkolják az ultraibolya sugárzást, mielőtt nagyon behatolnának a bőrbe. Ezért jobb, egészségesebb a bőr számára. Jobb lefedettséggel rendelkeznek, hátrányuk van a felnőttek számára, és előnyt jelent a gyermekek számára: fehér nyomokat hagynak ott, ahol adtátok.

Ami azt jelenti, hogy tökéletes, mert egy hároméves ördög számára nagyon fontos tudni, merre kellett mennie mozgás közben és hová nem ”- mondta a Pro TV News-nak. A Forsea pontosította, hogy az autót vezetőket is védeni kell, például a görögországi nyaralás alatt, ha úgy döntenek, hogy éjszaka nem teszik meg ezt az utat. „A nap áthalad az ablakon, majd figyeljen a sofőr védelmére, de figyeljen a család védelmére is. Például azok a csecsemők, akik háttal ülnek abban a székben, fényt kapnak a hátsó ablakon keresztül ”- figyelmeztet a bőrgyógyász.

„A nap sokféle sugárzást ad nekünk, és nagyon jó, hogy ezt teszi. E sugárzás egy része ultraibolya. Az ultraibolya, amely a hullámhossztól függően A, B és C típusú ultraibolyára oszlik. Ez a nap A sugárzás elengedhetetlen az élethez. Olyan emberek vagyunk, akik a fényben élnek, életkedvünk van a fényben, energiánk a napból származik, ugyanakkor a túlzott napsugárzás, az ultraibolya felesleg káros a bőrre. (…)

Hogyan vehetjük csak ki a napból a jót, megvédhetjük magunkat a minket káros sugárzástól?

Ezt a felesleget el kell kerülni. Mit jelent a felesleg? Meg kell érteni, hogy a felesleg más, mint egy szőke, fehér bőrű, kék szemű ember számára – a felesleg számára valami egészen mást jelent, mint egy barna szemű, barna bőrű ember számára, aki könnyedén barnul. És akkor mindenkinek meg kell értenie a bőrtípusát és azt, hogy mit jelent számára a felesleges nap.

Pontosabban, hogyan mérjük a felesleget? A túlzás jele a leégés. A bőr vörös, viszkető vagy viszkető – már leég, rossz. Ez azt jelenti, hogy a bőr már túlságosan agresszív volt. Ha hólyagok készülnek, a bőr hámlik, természetesen ez komoly. Ha ezek az égési sérülések megismétlődnek, akkor hosszú távon megjelennek a negatív hatások, amelyekről beszéltem. 10, 20, 30 évre van.

A felesleg másik jele: bronz. Barnulunk, mert olyan pigmentet állítunk elő, amely megvéd minket a naptól. Ha cserzettek vagyunk, az azt jelenti, hogy a bőr szükségét érezte annak, hogy megvédje magát a naptól. A barnulás tehát nem az egészség jele, hanem éppen ellenkezőleg, annak a jele, hogy bőrünk már túl sok napsütést kapott, és szükségét érezte a védekezésnek.

Hogyan védekezhetünk a városban ettől a túlzástól, és mit csinálunk a tengerparton? Ana Maria Forsea , bőrgyógyász: A nap ugyanaz. A tengerparton van, a hegygerincen a hegyen, a tömbök közötti utcán, az udvaron, amikor valami másra van szükségünk, ugyanaz a nap. Nem kell hivatalosan a tengeren tartózkodnia ahhoz, hogy megégjen. Pontosan ugyanabban a szélességben égsz.

Ennek ellenére mit tehetünk?

Először is, ez az intervallum reggel 10 és délután 4, 5 között, mert az éghajlat változik és egyre melegebb. Legfeljebb 4-5 olyan intervallum, amelyben jobb lenne, ha nem lennénk közvetlenül a napon. Mit jelent ez: azt jelenti, hogy az árnyékot a lehető legnagyobb mértékben keressük. A fák árnyéka, ahányan vannak, a teraszok, a napellenzők, az esernyők.

Ha nem tudunk folyamatosan árnyékban maradni, akkor megfelelően öltözködjünk. A ruhák a mi szövetségesünk: a könnyű pamut, lenvászon ruhák nem tartják meg a meleget, ugyanakkor megvédenek a naptól. Szóval nagyon jó egy blúz, amely eltakarja a vállát, egy széles vagy könnyű nadrágot vagy szoknyát, de ismét térdig takar, amely a napnak leginkább kitett rész. Például egy pamut póló védelmi tényezője egyenértékű 15.

Tehát mondjuk olyan, mint egy krém, amelynek védelmi tényezője 15, pamut póló árán. A kalap: ismét nagyon fontos egy szélesebb karimájú kalap. Gyermekeknél fontos az a füles kalap, mert a fül érzékeny a napra, a nyakra, a nyakra, különösen gyermekeknél.

A kalap nagyon divatos lehet, és nagyon elegáns is. Tehát ezek fontos dolgok. És azon, amit még ruhával sem takarhatunk be, akkor természetesen krémekkel avatkozunk be. Amit nem fedhetünk le esernyővel vagy ruhával, azt krémmel kell bevonni.