Hogyan égessük el a hasi zsírt? Rejtett hasi elhízás

Fogyókúrák, kalóriaszámolás és karcsúsítás, amelyet csak mesékből ismer? OK, de csak arra az esetre, ha jobban ellenőrizné, hogy elhízott-e. Viccelünk? Nem! A „sovány” és az „elhízott” kifejezések csak ellentmondásosak a szótárdefiníciókban. Valójában ugyanazzal a személlyel lehetnek kapcsolatban. típusú elhízás, Hogyan lehet elégetni a zsírt, a zsír és a futás, a sejtek zsírja. Hogyan lehet elégetni a zsírt a hasadon.

A tükröd ment meg ilyen nézeteket? Bravúr, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek kövér problémái. A szubkután spirál semmi sem a mélyebbre temetett rossz zsírhoz képest. Azt, hogy fennáll-e az elhízás veszélye, nem kell bizonyítani a gyűlölt réteg vastagságával, amely felhalmozódik a bőr alatt.

Bőr alatti zsír és zsigeri zsír

A Egyetem Fizioterápiás Karának Egészségfejlesztési Tanszékének vezetője kifejti: „Számos tanulmány kimutatta, hogy a derék területén elhelyezkedő zsír, amely hasi – zsigeri elhízással jár, a legkedvezőtlenebb az egészségre., jellemző a férfiakra, de a nőkre is az élet egy pontján „- magyarázza a kutató.

A bőr alatti zsír nyilvánvalóan nem túl esztétikus, de legalábbis nem káros – ellentétben a belső szerveit körülvevő rejtett társával. „A zsírszövet eloszlása ​​a hasi területen számos egészségügyi komplikációval jár. Ezek elsősorban anyagcserezavarokkal társulnak, ami a hasi elhízást a szív- és érrendszeri betegségek rizikófaktorává teszi.

A probléma azért jelentős, mert Lengyelországban a szív- és érrendszeri betegségek még mindig jelen vannak. Show magas előfordulási arány, és még mindig a halál legfőbb oka „. Cukorbetegség, magas vérnyomás, koszorúér-betegség – ezt fizeti vissza a zsigeri zsír vendégszerető gazdájának.

Viszont a nők örök ellensége, a comb és a fenék körül elhelyezkedő zsírszövet tipikus a nők számára a reproduktív időszakban, és néha „körtének” nevezik. Azonban, mint kiderült, a tudomány olyan érveket nyújt a nőknek, amelyeknek arra kell késztetni őket, hogy gyengédebben nézzenek a csípőjükre.

A zsír védi a szívet?

„A gynoid elhízás esetén a zsír a bőr alatt halmozódik fel, nem a hasüregben” – magyarázza Felicja Fink-Lwow. „Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy ez a fajta zsíreloszlás kardioprotektív hatású, vagyis védi a szívet”. „Sok olyan embernél megfigyelték, hogy a zsírszövet ilyen eloszlása ​​hasonló lipidprofillal rendelkezik (a szívbetegségek kockázatának felmérése), mint a normális testtömegűeknél, elhízás nélkül. Ezért ezt” egészségesebb elhízásnak „nevezik.

Ez nem azt jelenti, hogy a „körtének” mindig megfelelő a koleszterinszint-vizsgálati eredménye, de ezek mindig előnyösebbek lesznek az egészségre, mint az azonos testtömegű úgynevezett almák esetében „- teszi hozzá az orvos. A zsírszövet ilyen egészségügyi előnyeinek arra kell késztetni a nőket, hogy kedvezőbben nézzék női alakjukat.

Metabolikus elhízás

Egy másik érdekes jelenség az úgynevezett metabolikus elhízás normál testtömeg mellett. Dr.Fink-Lwow elmagyarázza, hogy ilyen embereknél átlag felett van a zsírszövet felhalmozódása a derékban (80 év feletti nőknél, férfiaknál 94 cm), a BMI 18,5 alatt van (vagyis normális vagy akár alsós). A derék kerülete megegyezik a hasi elhízással rendelkezők körével, és ugyanúgy, bár kisebb mértékben, de nagyobb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

„Az ilyen elhízás veszélyes, mert teljesen észrevehetetlen, nincs tudatában” – mondja Fink-Lwow. „Néha hallja, hogy” olyan vékony volt, és szívbetegségben halt meg. „a piros lámpa egyáltalán nem világít. Még akkor is, ha orvoshoz érkeznek, ruha nélküli alapos vizsgálat nélkül nem lehet észrevenni, hogy vékony testalkatuk ellenére az úgynevezett gumiabroncsuk van”.

Miért védi a bőr alatti látható zsír a szív egészségét, és miért olyan veszélyes ez a mély zsír? Csak látszólag passzív energiatároló. Valójában a zsírszövet metabolikusan és hormonálisan nagyon aktív. Nemcsak az éhség idejére halmoz fel energiatartalékokat, hanem mindenekelőtt olyan anyagokat választ ki, amelyek növelik a szívbetegségek, a cukorbetegség és a gyulladások kockázatát.

A zsír felhalmozódását elsősorban az úgynevezett viselkedési tényezők, azaz az életmód és a táplálkozás befolyásolják, de a genetikai körülmények is. Az elhízás, akárcsak a civilizáció bármely betegsége, multifaktoriális, így ha genetikai hajlamod van, akkor rosszul táplálkozol és fizikailag is inaktív vagy, veszélyeztetheted.

Van egy pozitív hír

De a testmozgás puszta hiánya elegendő ösztönző lehet a szervek közötti zsírfelhalmozódáshoz, akárcsak a gyorsétterem vagy az édesség iránti szenvedély. Az evolúció nem alkalmazta az emberi szervezetet a 21. század előnyeihez. Például a Journal of Nutrition friss jelentései szerint a szódában lévő felesleges fruktóz a zsigeri zsír egyik szövetségese.

A fulln határának átlépéséhez nem kell sokess – a test energiaszükségletének kielégítése -, és megkezdheti a szinte korlátlan tárolóhelyek feltöltését. Ha megengedi, a zsírsejtek könnyen rögzülnek a belső szervein. De elég, ha megnehezíti őket, és a teher le fog szállni a szívről. A kérdés az, hogyan ejtsük le.

Amikor elkezd zsírral küzdeni, és fegyvere a mozgás, a mély szövet először megég. Ugyanakkor ez nyilvánvalóan rossz hír az esztéták számára, akik elsősorban a tükörben látható zsírral küzdenek, de valljuk be: az egészség a legfontosabb.

Tehát ne aggódjon, hogy az első zsírvesztési edzésen nem szorít bele egy farmert. A külső redők és oldalak is eltűnnek az idő múlásával. A test maga is érzi, ami veszélyes számára, ezért először is az Ön segítségével megszabadul a zsigeri zsírtól. Rejtett ellenség leselkedhet bárki hasára – férfiak és nők, kövérek és soványak.